Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2020. 06. 12.

Izraelben zavargások törtek ki egy muszlim temető elpusztítása miatt

Palesztin tüntetők jelentek meg Jaffa utcáin miután az izraeli hatóságok elpusztítottak egy muszlim temetőt a városban. Állítólag azért számolták fel a palesztinok temetőjét, hogy egy zsidó hajléktalanszállót építsenek fel a területen.

Az izraeli média beszámolója szerint a palesztin tüntetők összecsaptak a kiérkező rendőrökkel.

Egy jaffai busz utasai által készített videón az látható, hogy az izraeli rendőrség hang gránátokkal és könnygáz gránátokkal próbálja oszlatni a tiltakozó tömeget.

Elég sokan felháborodtak ugyanis azon, hogy a megszálló hatóságok a temető lerombolásával el kívánják pusztítani a palesztin nép történelmének egy részét.

Az izraeli rendőrség kíséretében megjelent buldózerek hétfőn jelentek meg a temetőnél és elkezdték a sírok elpusztítását. A muszlim vallási hatóság tulajdonában lévő Isaaf temetőt még az Oszmán korszak idején nyitották meg

Jaffa a 20.századig egy palesztinok lakta történelmi város volt, melynek lakosait 1948-ban űzték el a cionista milíciák. Jelenleg 16 ezer izraeli állampolgárságú palesztin lakos él Jaffában 30 ezer zsidó állampolgár mellett. A várost az 1950-es években közigazgatásilag Tel Avivhoz csatolták.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑