Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2020. 06. 12.

Izraelben zavargások törtek ki egy muszlim temető elpusztítása miatt

2020. 06. 12.

Palesztin tüntetők jelentek meg Jaffa utcáin miután az izraeli hatóságok elpusztítottak egy muszlim temetőt a városban. Állítólag azért számolták fel a palesztinok temetőjét, hogy egy zsidó hajléktalanszállót építsenek fel a területen.

Az izraeli média beszámolója szerint a palesztin tüntetők összecsaptak a kiérkező rendőrökkel.

Egy jaffai busz utasai által készített videón az látható, hogy az izraeli rendőrség hang gránátokkal és könnygáz gránátokkal próbálja oszlatni a tiltakozó tömeget.

Elég sokan felháborodtak ugyanis azon, hogy a megszálló hatóságok a temető lerombolásával el kívánják pusztítani a palesztin nép történelmének egy részét.

Az izraeli rendőrség kíséretében megjelent buldózerek hétfőn jelentek meg a temetőnél és elkezdték a sírok elpusztítását. A muszlim vallási hatóság tulajdonában lévő Isaaf temetőt még az Oszmán korszak idején nyitották meg

Jaffa a 20.századig egy palesztinok lakta történelmi város volt, melynek lakosait 1948-ban űzték el a cionista milíciák. Jelenleg 16 ezer izraeli állampolgárságú palesztin lakos él Jaffában 30 ezer zsidó állampolgár mellett. A várost az 1950-es években közigazgatásilag Tel Avivhoz csatolták.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑