Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2024. 02. 27.

Izraeli felderítő drónt lőtt le a Hezbollah Libanon felett

2024. 02. 27.

A libanoni Hezbollah hazafias mozgalom beszámolója szerint légvédelmi egységeiknek sikerült lelőni egy ,,Hermes-450,, típusú izraeli felderítő drónt Libanon légterében.

Az izraeli hadsereg is elismerte, hogy a modern felderítő drónjukat elvesztették a libanoni légtérben.

A Hezbollah az elmúlt hónapokban több izraeli harci és felderítő drónt semmisített meg Libanonban. Számos drón felett pedig egyszerűen átvették az irányítást.

A gázai háború kitörése óta a libanoni Hezbollah katonai akciókat hajt végre a megszálló Izrael ellen, ezzel kifejezve szolidaritását a palesztin néppel. A Hezbolah a jemeni Húszikhoz hasonlókat a hadműveleteiket addgi folytatják míg a cionista rezsim nem hagy fel a palesztin nép szisztematikus mészárlásával.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 30 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑