Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2023. 11. 15.

Izraeli kémet tartóztattak le Irakban

2023. 11. 15.

Az iraki Al-Rabiaa híroldal számolt be arról, hogy az országban hónapokkal ezelőtt letartóztattak egy izraeli állampolgárt aki az amerikai és az izraeli hírszerzés számára gyűjtött információkat. A letartóztatott nőről azonban a napokban videót hoztak nyilvánosságra.

Elisabeth Tsurkov Irakban, illetve Szíriában gyűjtött információkat, továbbá az volt a feladata, hogy kapcsolatokat építsen ki Tel Aviv és az amerikaiak által létrehozott kurd milícia, a ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) között.

A zsidó kémnő januárban orosz útlevéllel érkezett Irakba ahol hivatalosan egyetemi kutató munkát végzett. Tevékenységére az iraki Kataib Hezbollah csoport hírszerző szolgálata figyelt fel és ők fogták el az izraeli kémet.

Az ügynök elfogását Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is elismerte és azt is elmondta, hogy egy ideje nem tudnak Tsurkov hollétéről.

A letartóztatott kém az iraki híroldal által nyilvánosságra hozott felvételen arról beszél, hogy hét hónapja van fogságban. Továbbá azt is elmondta, hogy a palesztin Hamasz mozgalom által foglyul ejtett izraeli állampolgárok akkor kaphatják vissza szabadságukat, ha az izraeli rezsim befejezi a Gáza elleni háborút.

A felvételen elmondta, hogy ezt a felesleges háborút Netanjahu irányítja és a konfliktus folytatása a túszok halálához fog vezetni.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑