Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Izrael

2020. 02. 12.

Izraeli lapok: Cionista szélsőségesek vandálkodtak egy arab faluban

2020. 02. 12.

A rendőrség kedden vizsgálatot indított gyűlölet-bűncselekmény gyanújával a felső galileai többnyire arab keresztény lakosú Dzsisben , ahol mintegy 170 autó kerekeit kilyukasztották és héber nyelvű graffitiket fújtak a házakra és egy mecsetre – közölte a Újkelet.live
Zsidó cionista  szélsőségesek arabellenes vandalizmusa Ciszjordániában gyakori jelenséggé vált, de Izraelben ritka. Ez volt április óta a harmadik támadás Dzsisben. A mecset falára a „Zsidók, ébresztő. Elég az asszimilációból!” szöveget fújták.

Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök egy Twitter posztban reagált a történtekre.

„Határozottan elítélem a graffitiket és az anyagi károkat Dzsis faluban. Megtaláljuk a törvényszegőket és bíróság elé állítjuk őket. Nem fogadunk el semmilyen támadást az állampolgáraink ellen.”

„Nem tudom, miért vagyunk célpontok. Hét hónap alatt ez a második alkalom”, nyilatkozta Eliasz Eliasz keresztény polgármester a Haaretznek.

Legutóbb júliusban 23 autót rongáltak meg.

„Ez kellemetlen érzés. Nem tudom, miért kell az ilyen embereknek az egész közösségben félelmet kelteni,” mondta Eliasz. „Csendes közösség vagyunk. Azok a testületek, amelyeknek be kéne tartatni a törvényt, nem segítenek.”

„Nyilvánvalóan néhány ember szabotálni akarja a szomszédainkkal fennálló jó kapcsolatunkat. Nem fog sikerrel járni, de ez mély fájdalmat okoz nekünk,” mondta a polgármester a Walla híroldalnak. „Felszólítom a biztonsági erőket, hogy kapják el ezeket a huligánokat.”

A Kék-Fehér vezetője, Beni Gánc az incidenst sokkolónak és rasszistának nevezte, és kifejezte meggyőződést, hogy a bűnüldöző szervek bíróság elé állítják a tetteseket.

A Jiszráel Beitenu vezetője, Avigdor Liberman szintén elítélte a vandalizmust. „Minden gyűlölet-bűncselekményt [függetlenül a célpontjától] el kell ítélni”.

„Mindannyian tudjuk, hogy a miniszterelnök figyelmét azonnal megragadta volna egy ilyen eset, ha az egy zsidó közösséget céloz, és gyors letartóztatásokat eredményezne”, kritizálta a miniszterelnököt Twitteren Ofir Kasszif, a többnyire arab törvényhozók alkotta Egyesül Listából.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑