Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2022. 01. 04.

Izraeli légitámadás után razziát tartottak Lattakiában

2022. 01. 04.

Szíriai rendvédelmi erők több lakótömböt vizsgáltak át Lattakia városában a kikötő közelében a december 28-án történt izraeli légi támadás után, közölte számos szíriai médiaforrás december 29-én.

Legalább négy személy tartóztattak le a razzia során. A rendvédelmi erők ezenkívül több épületet vizsgáltak át a kikötő mentén a Gamal Abdel Nasszer úton.

A légi támadás során, amelyet az Izraeli Légierő két F-16I vadászbombázója hajtott végre, megsemmisült négy konténer lerakat, amelyeket a kikötő központi raktározási övezetében tároltak. A Szíriai Arab Fegyveres Erők nem aktiválták légvédelmi rendszereiket a támadás elhárítására, mert az Orosz Légierő egy repülőgépe szállt le ezzel egy időben a közeli Hmeimim légi támaszponton.

Ezt megelőzően szíriai kormánypárti források arról számoltak be, hogy az izraeli légit támadásnak két halálos áldozata volt. Habár a közleményeket később cáfolták.

Ez már a második izraeli légi támadás volt Lattakia város kikötője ellen a háború kezdete óta Szíriában. Az első ilyen agresszió december 7-én történt, amikor számos teherkonténer semmisült meg a kikötő központi tároló övezetében. Akkor személyi sérülés nem történt.

A Gamal Abdel Nasszer utcai razziák legnagyobb valószínűséggel összefüggésen vannak a legutóbbi izraeli támadással. A szíriai rendvédelmi erők kémeket tartóztathattak le vagy megfigyelő berendezéseket távolította el, amelyeket izraeli hírszerzők helyeztek el a kikötő közelében.

Még 2013-ban szíriai biztonsági erők egy fejlett izraeli elektronikai hírszerző berendezést fedtek fel és semmisítettek meg egy sziklás kis szigeten, amely alig nyolc kilométerre van Tartusz város kikötőjétől.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap, Kép: 1. Szputnyik médiatársaság / Ilija Pitaljev. 2. Google maps Lattakia városról / Google LCC

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑