Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2022. 12. 12.

Izraeli mesterlövész agyonlőtt egy palesztin kislányt

2022. 12. 12.

Az izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt a Dzseninben, Ciszjordániában tartott vasárnap esti razzián kitört tűzharcban – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Az izraeli kommandósok tűzharcban keveredtek a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben végrehajtott razzia során, melyen letartóztattak három, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint. A palesztinok jelentése szerint a tűzváltás során egy tizenéves palesztin lány életét vesztette, többen megsebesültek.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái fegyveres palesztinokat vettek célba, és kivizsgálják a lány halálának körülményeit. A harcok áldozata a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarna volt, akit fejlövés ért. A lányt házuk tetején találták meg halottan az izraeli csapatok kivonulása után a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. Három másik palesztint lábon lőttek.

A három körözött palesztin letartóztatása után törtek ki a harcok, a palesztinok megpróbálták kiszabadítani elfogott társaikat.

Izrael beismerte a 16 éves palesztin lány lelövését Dzseninben

Egy izraeli mesterlövész lőtte le “véletlenül” a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarnát vasárnap éjjel Dzseninben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn az izraeli hadsereg vizsgálata alapján.

A vizsgálat első eredményei szerint egy kommandós azonosított két alakot egy háztetőn, egyiküknél fegyver volt, és őt vette célba. A találatok azonban a palesztin lányt érték, aki a fegyveres közelében állt.

A megszálló izraeli hadseregben azt gyanítják, hogy a lány megfigyelőként az izraeli kommandósokra tüzelő palesztin fegyvereseket segíthette. A katonák azért hatoltak be a városba, hogy őrizetbe vegyenek terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat.

A lány nagynénjének beszámolója szerint unokahúga négy-öt fejlövést kapott, és az őt eltaláló mesterlövészek az épülettel szemben tartózkodtak. “Elküldtük a holttestet Nábluszba boncolásra. A palesztin fegyveresek messze voltak tőle, máshol voltak” – állította.

MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑