Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Terrorizmus

2017. 02. 26.

Izraeli növeli a sebesült terroristákat kezelő egészségügyi létesítmények kapacitását

2017. 02. 26.

Egy magas rangú szíriai biztonsági forrás arról számolt be, hogy Izrael növelte a szír kormányerőkkel és szövetségeseikkel való harcok során meg- sebesült terroristák kezelésére szánt költ- ségvetési forrás mértékét és a terroristákat kezelő létesítmények kapacitását.

“A jordániai hatóságok elutasították a Dara’a-nál lévő harcokban megsebesült terroristák befogadását”, – nyilatkozta a forrás FNA részére vasárnap.

“Ezért a cionista rezsim növelte a kórházak kapacitását, hogy átvegye a sérült terroristákat, különösen miután nőtt a számuk a folyamatos dél-szíriai harcokban”,  – tette hozzá.

A forrás azt is elmondta, hogy az izraeli tisztviselők 26 millió sékellel növelték kórházaik költségvetését a Szíriában megsebesült terroristáknak nyújtott orvosi támogatás kiszélesítéséhez.

Szombati médiajelentések szerint Izrael létrehozott egy orvosi folyosót a megszállt Golán-fennsík északi részén, és ezen keresztül érkeznek kórházaikba a sebesült terroristák, miután az elmúlt napokban súlyos veszteségeket szenvedtek a szíriai hadsereg hadállásait célzó sikertelen támadásaik során Dara’a városnál.

A terrorista csoportok az Izrael által létrehozott orvosi-logisztikai folyosót arra használják, hogy átadják sebesült tagjaikat az izraeli kórházaknak azt követően, hogy az Ahrar al-Sham és az Al-Nuszra Front (új nevén Fatah al-Sham Front) súlyos veszteségeket szenvedett el az általuk frissen indított ’al-Mowt Va La al-Mazelah’ kódnevű művelet során a Dara’a város nyugati részén fekvő al-Manshiyeh szomszédságában.

Az izraeli rezsim teljes egészében a terrorista csoportokkal együttműködve hozta létre az orvosi-logisztikai folyosót az elfoglalt Golán-fennsíkon az északi Quneitra határ közelében, hogy előkészítsék a talajt a sérült fegyveresek könnyebb átadásához Szíriából az izraeli kórházakba és orvosi központokba a megszállít palesztin területek északi részén, beleértve a Zeif gyógyászati ​​központot Safadban és a Rambam kórházat Haifában.

Dara’a városánál tevékenykedő terrorista parancsnokok lehetővé tették az összes ellátására szorulónak és még azoknak a militánsoknak is, akik a csatatéren meg sem sérültek, hogy áthelyezik őket Izraelbe, ahol ingyenes kezelést kapnak.

Eközben azon izraeli katonák, akiket az orvosi-logisztikai folyosó mentén vetettek be, parancsnokaikat kezdték el kritizálni, amiért Izrael példátlan logisztikai támogatást nyújt a Szíriában működő terrorista csoportoknak.

Orientalista.hu – (Persianews, FNA)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑