Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 05. 26.

Izraeli nukleáris fegyvert vetettek be Jemenben

2015. 05. 26.

Neutronbombát dobott le az Israeli Air Force repülőgépe szaúdi jelzéssel – A 2015. május 20-ai robbantásról egy videó érkezett Jemenből, amelyet elemezve úgy gondolják a nukleáris fegyverek szakértői, hogy nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy neutron bombát vetettek be, és ezt nem lehetett másképp, csak izraeli támadás keretében.

.
Megállapítások:
– Nem egy hagyományos 2k lb bombát vettek be. Ez sokkal nagyobb volt.

 – Vagy egy nagyon nagy MOAB-ot, ami nagyobb, mint 10.000 kg, vagy; ???? A maximális súly, amivel egy F-15/16 fel tud szállni 19.200 kg, amiből a repülőgép súlya üresen 8.570 kg, az üzemanyagé 2685 kg, így a robbanótöltetekre kevesebb, mint 8000 kg marad, ami miatt egy MOAB telepítése lehetetlen.

– Úgy tűnik, hogy egy kis neutronbombát vettettek be. A méret, a szín, a villanás és a tűzlabda időtartama a levegőben, mind erre utalnak, továbbá a legegyértelműbb jel a nagyon nagy gombafelhő. A CCD kamera “sziporkázó” képeket készített szemléltetve a neutronrészecskéket, amelyek fehér pixelként villantak fel a videón. Ha a képen fehér pixel villannak fel, azért van, mert a fúzió során keletkezett neutronokat nem nyeli el a bomba külső rétege, hanem szándékosan hagyják, hogy szabadon távozzanak a környezetbe. Amíg egy atombomba esetén a felszabaduló energia 15%-a szabadul fel neutron- és röntgensugárzás formájában, addig egy neutronbomba esetében ez az érték elérheti az 50%-ot. Ez túlterheli a CCD elektronikus áramkörét, ami fehéren való villanásokat eredményezi.
Ha a sugárzás túl magas, akkor kiég a chip. Nagy problémát okozott ez Japánban, mikor a Fukusima atomerőműben lévő robotok kamerái meghibásodtak a nagyon magas sugárzási szint miatt.

– Valószínűleg a bombát az Israel Defence Force egy szaúdi felségjelű F-16-on szállította. Ők már nem is tagadják ezek használatát már, de nem is ismerik be nyilvánosan, és a NAÜ (Nemzetközi Atomenergia-ügynökség) nem tesz semmit, nem mond semmit. Ez az igazi háborús bűn. Az ENSZ teljes mértékben figyelmen kívül hagyja, amíg az USA, Franciaország, vagy Anglia nem emeli fel a szavát…….. Oroszország és Kína nem mondanak semmit. A videó képei és az akusztikus hangok viszont megerősítik, hogy a hajtóművek zaja egy egymotoros F-16 típusú vadászgép hangját adják vissza.

– Ez a május 20-ai a második ismert eset, hogy Szaúd-Arábia által nukleáris fegyvert vetettek be Jemenben.
A lökéshullámokon alapuló számítások szerint kb 4-5 mérföldre volt elhelyezve a kamera a robbanás pontjától.

Orientalista.hu – Tia (persianews, veteranstoday.com)

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑