Cadmus fordítás Cadmus

Izraeli telepesek megöltek egy palesztin fiatalt al-Khalil kórházában

2015. 11. 13.

Izraeli telepesek lopakodtak be egy gyógyászati központba a délkelet-jordániai al-Khalil (Hebron) városában, és halálra lőttek egy fiatal palesztint, aki azok miatt a lőtt sebek miatt volt itt ápolva, melyet még egy néhány héttel ezelőtti, a megszállott palesztin területeken történt összecsapásban szerzett – írja a PressTV.

Csütörtök reggelén egy 21 főből álló izraeli telepescsoport bejutott az al-Ahli kórházba al-Khalilban, miközben egy terhes asszony rokonuk elterelte a biztonságiak figyelmét, majd bementek abba a szobába, ahol a sérült Azzam Shalaldeh volt elhelyezve, jelentette az arab nyelvű al-Yawm palesztin hírügynökség.

A támadók ezek után hangtompított pisztolyokkal többször belelőttek Azzam-ba, aki helyben meghalt.

Unokatestvére, aki szintén a szobában tartózkodott, súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást.

A támadók ezek után elvitték Azzam holttestét ismeretlen helyre. A fiatalember egyébként azok miatt a súlyos sérülések miatt részesült orvosi ellátásban, melyeket a nagyjából 20 nappal ezelőtt történt összecsapásokban szerzett, Sa’ir városában .

A megszállt területeken a feszültség drámaian megnőtt, mióta az izraeli rezsim korlátozta a palesztin muszlim hívők számára a bejutást a kelet-Jeruzsálemben található al-Aksza mecsetbe, mely a muszlimok harmadik legfontosabb szent helye.

A palesztinok azért is dühösek, mert az izraeli telepesek részéről egyre növekvő erőszakkal találják szembe magukat, valamint azért is, mert azok rendszeresen megrongálják a palesztinok autóit, lakásait, értékeit, mondván, hogy a Tel Aviv-i kormány meg akarja változtatni a fennálló status quo-t.

A múlt hónapban, a Hamasz egyik vezetője, Ismail Haniyeh a megszállt területeken végbemenő összecsapások áradatát a palesztinok és az izraeliek között Intifada-nak nevezte, mely az izraeli rezsim ellen irányul.

Október eleje óta több, mint 80 palesztint öltek meg a kiterjedő erőszakhullám közepette.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑