Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 02. 01.

Izraeli terror miatt menekülnek a keresztények Jeruzsálemből

2016. 02. 01.

Az izraeli hatóságok és a különböző cionista szervezetek nyomására szinte teljes mértékben eltűnt a keresztény közösség a szent városban. – közölte a Linga.org Közel-Keleti keresztény hírportál.

Adnan Al-Husaini jeruzsálemi ügykért felelős palesztin miniszter szerint, az elmúlt évtizedekben izraeli hatóságok erős nyomást gyakoroltak a jeruzsálemi keresztényekre hogy elhagyják szülővárosukat.

Al-Husaini miniszter a Palesztin Hatóságok képviseletében fogadta a brit Munkáspárt képviselőit Ramallahban ahol megosztotta a brit politikusokkal azokat a bizonyítékokat, amik alátámasztják az keresztények kivándorlásának okait.

A palesztin miniszter szerint az izraeli vezetők szándékosan szítják a vallási konfliktust a város lakossága között, így a jámbor és békés keresztény közösség az elmúlt ötven évben kivándorolót a palesztin területekről.

Az 1967-es háborút megelőzően Jeruzsálem lakosságának 40%-a volt keresztény. Az izraeli megszállás után a keresztények fokozatosan menekültek el a városból, napjainkban az arányuk alig éri el az 1%-ot.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑