Cadmus fordítás Cadmus
Szudán

2017. 07. 21.

Javulóban a kapcsolat Szudán és az Egyesült Államok között

2017. 07. 21.

Washington nagyra értékeli Szudán erőfeszítéseit a terrorizmus elleni küzdelemben.

Az Egyesült Államok július 20.-án méltatta Szudán erőfeszítéseit a terrorizmus elleni küzdelemben. Fontos, hogy mindez még az előtt a döntés előtt történt, melyet várhatóan októberben hoznak meg arról, hogy megszüntetik-e Kartúmmal szemben az évtizedek óta fennálló amerikai szankciókat.

Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője úgy nyilatkozott, hogy „az Egyesült Államok javulást vél felfedezni Szudán részéről a terrorizmus elleni küzdelmét illetően.” Hozzátette, hogy az ügynökségek közötti és a nemzetközi együttműködés fokozódását is tapasztalják az Iszlám Állam és más terrorszervezetek elleni küzdelemben.

Továbbá azt is említette, hogy „az Egyesült Államok üdvözli a szudáni és a szaúdi kormány álláspontját, amely hangsúlyozza a szudáni elkötelezettség fenntartását, miszerint jó kapcsolatot ápolnak az Egyesült Államokkal.”

A kapcsolatok Szudán és az Egyesült Államok között jelentős javulást értek el a korábbi amerikai elnök, Barack Obama hivatali idejének betöltése alatt. Főként mivel Barack Obama enyhített a Szudánra kivetett szankciókon (melyek 1997 óta sújtották az országot), azzal a lehetőséggel, hogy hathónapnyi felülvizsgálati idő után akár teljesen meg is szüntetik azokat.

A jelenlegi elnök, Donald Trump a múlthéten meghosszabbította a felülvizsgálati időt október 12.-éig.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑