Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 02. 11.

Jelentés a február 6.-i izraeli támadásról

2020. 02. 11.

Nem azért osztjuk meg a következőket, mintha művelet végrehajtási szabályokat árulnánk el, de amióta az Orosz Honvédelmi Minisztérium beszélt róla, már megtehetjük.

A február 6-án történt Szíria elleni izraeli támadásról megtudható, hogy négy izraeli F-16 vadászgép nyolc irányított levegő-föld rakétát lőtt ki Damaszkusz tartományban és a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren lévő célpontokra.

A támadás pillanatában éppen egy Teheránból érkezett A-320 utasszállító repülőgép, 172 utassal a fedélzetén ereszkedett le a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren.

A Szíriai Légvédelem hat darab ellenséges rakétát megsemmisített, kettő becsapódott. Az egyik egy polgári célú ipari telepet talált el Al-Tal körzetében, a másik a 38. Dandár bázisánál csapódott be Daraa tartományban, Dél-Szíriában.

A támadás célja nem számottevő pusztítás okozása volt, hanem a cionisták agressziója úgy történt, hogy veszélybe sodorjon egy utasszállítót és az Ukrán Nemzeti Légitársaság repülőgépével 2020. január 8-án történt balszerencsés tragédiához hasonló eseményt okozzon.

Az izraeliek meggondolatlan agressziói és gyáva harcmodoruk, amelyeket a Szíriai Légvédelem megbénítására próbálnak felhasználni, nem számítanak újdonságnak. Korábban egy orosz felderítő repülőgépet használtak fedezéknek és ezzel orosz katonai repülőszemélyzet halálát okozták.

Végül semmilyen jelentős kár nem történt, kisebb épület károsodás keletkezett Al-Talban és a 38. Dandár bázisán, egyáltalán nem volt halálos áldozat.

A képen látni fogják a polgári célú ipari térségben keletkezett károkat és vegyék figyelembe, hogy az újabb támadások célja egyáltalán nem a rombolás volt, sokkal inkább, hogy hasonló tragikus helyzetet idézzenek elő, mint ami az Ukrán Nemzetközi Légitársaság repülőgépével történt 2020. január 8-án.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑