Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 01. 29.

Jelentés: erősödött a keresztényekre nehezedő nyomás Iránban

2019. 01. 29.

Egy friss, 2018-as jelentés szerint az elmúlt évben is folytatódtak az iráni keresztények ellen elkövetett jogsértések, amelyek különösen azokat a földalatti egyházakat érintették, amiket a hatóságok nem ismernek el legitim vallási szervezetekként.

A riport beszámol a leggyakrabban elkövetett jogsértésekről, amelyek között említik a bebörtönzéseket, templombezárásokat, ingatlanok elkobzását és a keresztények megfigyelését, valamint zaklatását.

A vallási és politikai elit időről-időre keresztényellenes üzeneteket fogalmaz meg. Nem meglepő tehát a keresztényeket érő elnyomás számos formája, többek között a külső hírszerzésért és belső elhárításért is felelős Hírszerzési Minisztérium és az Iráni Forradalmi Gárda által elkövetett rajtaütések.

A hatóságok a magánházakban összegyűlő keresztény közösségek személyes tárgyait és különböző elektronikus eszközöket is elkoboznak a rajtaütések során. Az ilyen és ehhez hasonló esetekben a letartóztatottak gyakran intenzív vallatás alanyai, amelyek során a hatóságok néha erőszakot is alkalmaznak.

A cikk folytatását itt olvashatják.

S4C.News

Megosztom:
Back to Top ↑