Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Jemen

2015. 03. 31.

Jemen: A vahabizmus következő áldozata

2015. 03. 31.

Folytatódik a nyugat által jóváhagyott szaúdi és más arab államok bombázása a független Jemen ellen.

Tüntetések Jemenben a szaúdi bombázások ellen

Jemeniek százezrei szerte az országban tüntettek a szaúdi agresszió ellen. Sanaaban a fővárosban több százezer ember gyűlt össze, hogy támogatását fejezze ki az ország hadserege és a húszi milícia mellett.

A jemeni hadsereg megölt és letartóztattatott több tucat al-Kaida terroristát

A jemeni hadsereg, a népszerű húszi harcosok támogatásával, al-Kaida terroristákra támadt a muszlim ország déli részén, amely során 10 terrorista meghalt és több tucatot letartóztattak.
A jemeni katonák súlyos veszteségeket okoztak a takfiri terroristáknak Shabwa környékén, miközben Szaúd-Arábia vezetésével légicsapásokat hajtottak végre Jemen ellen.
A szaúdi vezetésű arab NATO az offenzíva ötödik napjára legalább 73 civilt ölt meg és több százat megsebesített.
Izraeli és amerikai támogatással Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek (EAE), Bahrein, Katar és Kuvait, valamint Egyiptom egy múlt hét csütörtöki közös nyilatkozatukban elrendelték a közös offenzíva indítását Jemen ellen.

USA jóváhagyásával bombáznak a szaúdiak

Barack Obama amerikai elnök engedélyezte a katonai műveletek logisztikai és hírszerzési támogatást, nyilatkozta Bernadette Meehan, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője előző szerdán késő este.
Hozzátette, hogy míg az amerikai katonai erők nem lépnek fel közvetlenül Jemenben, Washington egy közös tervezési sejtet létesített Szaúd-Arábiával, ami koordinálja az Egyesült Államok katonai és hírszerzési támogatását.
Rijád kijelentette, hogy az Ansarullah harcosok hadállásait bombázták és támadásokat indítottak a sana’ai repülőtér és a Dulaimi repülőbázis ellen. Annak ellenére, hogy Rijád azt állítja, hogy az Ansarullah pozíciókat lövik, számos civil területet semmisítettek meg eddig.

5000 dzsihadistát csoportosítanak át Szíriából Jemenbe

A szaúdiak támogatását élvező Iszlám Hadsereg nevű terrorszervezet twitter oldalukon kiadott közleményükben jelentették ki, hogy 5000 fegyverest küldenek Jordánián és Szaúd-Arábián keresztül Jemenbe, hogy részt vegyenek a szaúdiak által indított támadásokban a jemeni hadsereg és a húszi erők ellen.
A szervezet kifejezte hűségét a szaúdi uralkodónak és támogatásáról biztosította a vahabita királyságot.

Orientalista.hu – Sinoda

(Forrás: shamtimes.net, persianews.vcp.ir, english.farsnews.com, arabic.rt.com)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑