Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 08. 03.

Jemen: Szíriából 3.000 terrorista érkezett, hogy a Húszik ellen harcoljanak

2015. 08. 03.

A jemeni biztonsági erők nyilvánosságra hozták, hogy több ezer terrorista érkezett az országba, hogy segítsék a nyugattal szövetségben lévő volt Hadi elnök támogatóit és az Al-Kaida fegyvereseit a jemeni hadsereg és népi erők ellen vívott harcban.


“Főként Szíriából, több mint 3.000 terrorista érkezett a terroristák ellenőrzése alatt álló területekre Ádenbe”, -nyilatkozta Lawa al-Azodi jemeni biztonsági tisztviselő az FNA részére szombaton.

Azodi megismételte, hogy a volt Mansour Hadi elnökhöz hű erők és az al-Kaida terroristák azt tervezik, hogy ellensúlyozzák az elmúlt hónapok vereségeit.

Július elején jemeni források jelentették, hogy több száz Szaúd-Arábia által fizetett Szenegálból érkező zsoldost küldtek Ádenbe, hogy az Al-Kaidát és a szökésben lévő Mansour Hadi korábbi elnökhöz hű erőket támogassák.

A Szaúd-Arábia által támogatott Al-Kaida terroristák és a volt elnök támogatói azóta folytatnak összecsapásokat az ország déli részén az Ansarullah harcosokkal, hogy Szaúd-Arábia 129 napja megkezdte a Jemen elleni offenzívát, hogy visszaállítsa Mansour Hadi korábbi elnök hatalmát, aki Rijád közeli szövetségesének számít. A Jemen elleni szaúdi vezetésű offenzíva eddig legalább 5.321 jemeni, köztük több száz nő és gyermek életét követelte.

Hadi azt követően távozott a hatalomból januárban, hogy megtagadta egy döntés felülvizsgálatát, amire az Ansarullah forradalmárok Húszik Mozgalma kérte fel.

Annak ellenére, hogy Rijád állítása szerint az Ansarullah harcosainak állásait bombázzák, a szaúdi vadászgépek az ország lakott területeit tették a földdel egyenlővé, valamint a civil infrastruktúrát.

Az Ansarullah harcosok és a jemeni hadsereg csapatai jelentős előrelépést értek el az elmúlt hetekben a szaúdi támogatást élvező Al-Kaida terroristák és a szökésben lévő Mansour Hadi elnökhöz hű erők ellen Jemen-szerte.

Orientalista.hu – (persianews, FNA)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑