Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 03. 24.

Jemenben robbantott az ISIS (videófelvétel)

2015. 03. 24.

137 halottja van egy jemeni mecset elleni terrortámadásnak az AP hírügynökség szerint. A halottak száma folyamatosan nő. A támadásokat négy öngyilkos robbantó követte el. Az áldozatok számáról különböző információk láttak napvilágot: a Reuters szerint 126-an haltak meg. A sebesültek több százan vannak.

A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

A támadásokat két sanaai mecsetnél követték el. Mindkét muzulmán imahely a síita húszi mozgalom (Houthi) ellenőrzése alatt áll. A Sanaa déli részén álló Badr mecsetben, valamint a főváros északi részén emelkedő al-Hasahus mecsetben követték el őket.

Felvétel a robbantásról:

Szemtanúk szerint a Badr mecsetnél két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát pénteken (amely nap a templomba járó keresztények vasárnapjának számít). Egyikük a mecset belsejében hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet, másikuk az épület bejáratánál tette ezt, amikor a pánikba esett hívek menekülni próbáltak a helyszínről.

Felvétel az öngyilkos merénylőről aki két mankóval sétál be a Badr mecsetbe:

Az al-Hasahus mecsetnél történt merénylet egyik szemtanúja azt mondta, sokakat a mecset ablakaiból kitört és szétszóródott üvegszilánkok sebesítettek meg súlyosan.

Az Ádeni-öböl menti országban tevékenykedik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik legerősebb szárnya, és az utóbbi időben az Iszlám Állam nevű terrorcsoport jemeni támogatóinak száma is megsokszorozódott – írja az MTI.

Orientalista.hu – (Forrás: VIDEpersianews.vcp.ir MTI)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑