Jemen

2015. 12. 08.

Jemeni harcosokat végzett ki az Iszlám ÁllamAz Iszlám Állam terrorszervezet jemeni ága egy újabb lefejezésről szóló videót mutatott be. Ez alkalommal  húszi harcosokat végeztek ki brutálisan.

A videót pénteken tették közzé, és legalább huszonöt, Szaúd-Arábia ellen harcoló, jemeni húszi (Ansarullah) harcos megrázó és sokkoló meggyilkolásáról tanúskodik. A felvétel az ország dél-nyugati sivatagos részén készült, ahol a kilenc katonát narancssárga ruhába öltöztették, majd kezeiket hátrakötve letérdeltették őket mielőtt, az álarcot viselő ISIS gyerekek le nem fejezték a jemeni harcosokat.

A másik hasonlóan horrorisztikus felvételen hat másik embert egy sziklás dombra ültettek, majd egy távirányítású gránátlövővel kivégezték  őket.

További hat embert egy hajóba ültettek, majd a tengeren távolról felrobbantották őket.

Végül pedig négy embert hasonlóképpen narancssárga ruházatba öltöztettek, nyakukba ágyúlövedéket akasztottak, majd felrobbantották őket.

Szaúd-Arábia március óta támadja a jemeni húszik állásait. A szaúdiak célja a húszik, más néven Ansarullah mozgalom meggyengítése és a szökésben lévő volt elnök, Abd Rabbuh Mansour Hadi hatalomba való visszaiktatása.

Kihasználva a jemeni káoszt, az Iszlám Állam, amely főképpen Szíria és Irak területén működik, képes volt beszivárogni az országba. Az Ansarullah harcosai  ennek a szaúdi nyomásnak állnak ellen, emellett harcolniuk kell az országba beszivárgó takfiri terroristák ellen is.

 Orientalista.hu – L. Gyula

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com