Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2015. 12. 08.

Jemeni harcosokat végzett ki az Iszlám Állam

2015. 12. 08.

Az Iszlám Állam terrorszervezet jemeni ága egy újabb lefejezésről szóló videót mutatott be. Ez alkalommal  húszi harcosokat végeztek ki brutálisan.

A videót pénteken tették közzé, és legalább huszonöt, Szaúd-Arábia ellen harcoló, jemeni húszi (Ansarullah) harcos megrázó és sokkoló meggyilkolásáról tanúskodik. A felvétel az ország dél-nyugati sivatagos részén készült, ahol a kilenc katonát narancssárga ruhába öltöztették, majd kezeiket hátrakötve letérdeltették őket mielőtt, az álarcot viselő ISIS gyerekek le nem fejezték a jemeni harcosokat.

A másik hasonlóan horrorisztikus felvételen hat másik embert egy sziklás dombra ültettek, majd egy távirányítású gránátlövővel kivégezték  őket.

További hat embert egy hajóba ültettek, majd a tengeren távolról felrobbantották őket.

Végül pedig négy embert hasonlóképpen narancssárga ruházatba öltöztettek, nyakukba ágyúlövedéket akasztottak, majd felrobbantották őket.

Szaúd-Arábia március óta támadja a jemeni húszik állásait. A szaúdiak célja a húszik, más néven Ansarullah mozgalom meggyengítése és a szökésben lévő volt elnök, Abd Rabbuh Mansour Hadi hatalomba való visszaiktatása.

Kihasználva a jemeni káoszt, az Iszlám Állam, amely főképpen Szíria és Irak területén működik, képes volt beszivárogni az országba. Az Ansarullah harcosai  ennek a szaúdi nyomásnak állnak ellen, emellett harcolniuk kell az országba beszivárgó takfiri terroristák ellen is.

 Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑