Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 27.

Jó hír a Feltámadás reggelén: Palmyra felszabadult!

2016. 03. 27.

Az szír fegyveres erők és nemzetvédelmi erők az orosz légierő támogatásával diadalmasan visszaszerezte Palmyra ősi városát, mely a Szíriai-sivatag szívében található – jelenti az al-Masdar News.

A Szíriai Arab Hadsereg március 8-án indította meg a város visszafoglalását célzó nagyszabású offenzívát, mely során először a várost körülvevő hegyeket foglalta vissza, majd végül lerohanta az Iszlám Állam által megszállt erősséget.

Hivatalos adat egyelőre nincs arról, hogy hány iszlamista vesztette életét a harcok alatt, azonban egy harmadik féltől, mely a Sivatagi Sólymok alakulatával harcolt Palmyránál, több mint 450 terroristát likvidáltak, valamint számos általuk birtokolt járművet és nehézfegyvert is megsemmisítettek a kormányerők.

A Szíriai Arab Hadsereg a Palmyra melletti Al-Aamiriyeh falut is felszabadította a terroristáktól. Az Iszlám Állam fegyveresei Al-Sakhnah város felé vonultak vissza. A Sivatagi Sólymok előörse a visszavonuló terroristákat több kilométeren üldözte és több tucat menekülő terroristával végeztek. – közölte a Russia Today.

Az Alikhbaria Syria hírcsatorna felvétele a városon belül:

الإخبارية السورية .. من داخل أحياء مدينة تدمر#الإخبارية_السورية .. من داخل أحياء مدينة تدمر مع موفدة #الإخبارية_السورية #ليمونة_صالحيوتيوبhttps://youtu.be/2w48m7MH0q0

Közzétette: ‎Alikhbaria Syria (الاخبارية السورية)‎ – 2016. március 26.

Az ISIS 2015. május 21-én szállta meg a várost: uralmuk kezdetén brutálisan kivégeztek több tucat kormánybarát katonát, valamint civilt.

Az iszlamista katonák barbár indulataikat a templomokon, ősi sírokon és műemlékeken töltötték ki.

Felmérhetetlen eszmei értékkel bíró antik kincsek, melyek túlélték 2000 év minden katasztrófáját, most tragikus módon megsemmisültek a dzsihádisták kezei alatt.

Palmyra helyzete, az, hogy az iraki határ útvonalán fekszik, és kapuja az Iszlám Állam „fővárosaként” emlegetett al-Rakka városához vezető útnak, rendkívül fontos stratégiai ponttá teszi az ősi települést, így annak visszafoglalása gyakorlatilag kikövezte a Szíriai Arab Hadsereg útját al-Rakka és Deir Ezzor felé.

Deir Ezzor jelenleg körbe van zárva az iszlamisták által, azonban a Köztársasági Gárda erői kitartanak, és védik a várost, a blokád miatt azonban civilek tízezrei szenvednek.

Első fényképek a Plamyra városán belül a felszabadító katonákról:

.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑