Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 10. 03.

John Kerry nevetségessé tette magát, amikor hordóbombákról okoskodott

2015. 10. 03.

Az amerikai külügyminiszter hülyét csinált magából és a saját kormányzatából, amikor “hordóbombák” polgári személyek elleni bevetéséről beszélt!

Reméljük, hogy azok a személyek, akik információkkal látják, valahogy elolvassák ennek a megosztásnak az angol eredetijét.

Nem létezik olyan dolog, amit “hordóbombának” neveznek. Azonban vannak “Általános Rendeltetésű Légibombák”.

Az általános rendeltetésű légibomba egy levegőből ledobott bomba, amely egy összetetten magában egyesíti a romboló erőt, az áthatoló képességet és a repeszhatást a robbanás során. Az első Általános Rendeltetésű Légibombát 1937-ben készítették a britek. A Szovjetunióban gyártott ilyen bombákat “FAB”-nak, azaz “Fugasznaja Aviacionnaja Bomba”-nak nevezték el, amely “Légi Romboló Bombát” jelent.

A szovjet/orosz gyártmányú bombákat néha “Vas Bombáknak” is nevezték. Ezeknek az alakja hordó formájú, de NEM “HORDÓBOMBÁK”!

Azt hisszük erről már írtunk eleget és ez nem egy oktató honlap ezért nem közlünk több részletet a bombatípussal kapcsolatban.

A Szíriai Légierő szovjet tervezésű, hazai gyártású FAB-okat (légi bombákat) használ és használni is fog, de ez nem jelenti azt, hogy “hordóbombákat” (hordóból készült) használna. Nincs olyan dolog, hogy “hordóbomba”.

A kép egy MIG-23BN vadászbombázó repülőgépet mutat, ami “Általános Rendeltetésű Légibombákkal” van felszerelve. És azoknak akik azt fogják kérdezni a Szíriai Fegyveres Erők miért használnak ilyen “butának” nevezett irányítatlan bombákat elmondjuk azért, mert talán a fél világ támad egyetlen hadsereget, amely igazából harcol a terrorizmus ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑