Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2018. 09. 05.

Jordán keresztény tisztek zarándokoltak el a Szentföldre

2018. 09. 05.

Hetven év óta először zarándokolhattak el arab országból katonai tisztek Izrael és palesztin területekre. – közölte a Petra jordán állami hírügynökség.

Két tucat jordán keresztény katonatiszt és családjuk zarándokolt el a Szentföldre.

Az arab-izraeli konfliktus kitörése óta ez az első szervezett keresztény zarándoklat, amin arab katonatisztek is részt vehettek.

A misszió vezetője Imad Haddad dandártábornok a sajtó munkatársainak elmondta, hogy a száz fős csoport Jeruzsálembe, Betlehembe és Názáretbe tett látogatást.

Haddad külön köszönetet mondott a jordán hadsereg főparancsnokságának és az uralkodónak, hogy a muszlim mekkai zarándoklat idejével párhuzamosan szervezték meg a keresztény tisztek zarándokútját.

Köszönjük, II. Abdallah királynak és a hadsereg parancsnokságának, hogy részt vehettünk ezen a rendhagyó zarándoklaton. Ez eseményt egyedülállóbbá teszi, hogy a muszlimok mekkai zarándoklat idejére szervezeték a keresztény tisztek szentföldi zarándokútját. Ez mind azt tükrözi, hogy Jordániában a muszlimok és keresztények békességben élnek együtt és egy nemzetet alkotnak – mondta Haddad dandártábornok a jordán állami hírügynökségnek.

S4C.news – Kassab Adonis

Forrás: petra.gov.jo Fotó:Linga.org

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑