Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2015. 02. 25.

Jordánia a  szíriai Al-Kaida tagjainak nyújt orvosi ellátást (videofelvétel)

2015. 02. 25.

A szíriai kormányerők a deli Daraa tartományból fokozatosan szoritják ki a terroristákat, akik Jordániában találnak menedéket.

 Több sebesült vahabita terroristát szállítottak át Jordániába orvosi ellátásra

10991109_510129515796263_6597233998014250451_n

Szíriában tevékenykedő terroristák (archívum)

Az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) nem ismeretlen jelenség a jordániai határon; rendszeresen be és kilépnek Szíria területére Jordánia felől a Jordániai Hadsereg orra előtt, mindenféle retorzió nélkül.

Péntek este az Al-Nuszra Front súlyos veszteségeket szenvedett miközben a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya és a Hezbollah önkéntesei ellen harcolt; ennek eredményeként legalább egy tuctatnyi sebesült  terroristát szállítottak át társaik a szíriai-jordániai határon Jordánia területére.

Egy katonai forrásunk szerint a Szíriai Arab Hadsereg egy pilóta nélküli felderítő eszköze (UAV vagy drón) felvételeket készített a vahabita fegyveresekről, amikor azok áthaladtak a Jordániai Hadsereg egyik ellenőrző pontján az ország belsejébe.

Jelenleg a jordániai kormány tisztségviselői tagadják, hogy terrorista szervezeteket rejtegetnének az országukban; azonban a Szíriai Katonai Felderítés információi szerint Al-Kaida tagokat kiképző táborok vannak Mafrakk jordániai városban. Mafrakk ezenkívül az egyik legnagyobb méretű szíriai menekülteket fogadó tábornak ad otthont Jordániában.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah erői Tal Al-Harra felé nyomulnak előre

10403321_510122265796988_1124220857481220802_n

Szíriai katona

A Szíriai Arab Hadsereg 9. Páncélos Hadosztálya együttműködve a Hezbollah önkénteseivel előrehaladt dél-nyugatra a stratégiai fekvésű Tal Al-Harra város felé miután heves összecsapásokat vívott az Al-Kaida terrorhálózat Szírián élősködő Al-Nuszra Front nevű tagszervezetével Kafr Nisszadzsban.

Három hónapja első alkalommal pillantották meg a 9. Hadosztály katonái Tal Harrát mióta vissza kellett vonulniuk a városból a Dzsabhat Al-Nuszra és a Szíriai Forrdalmi Front nevű terrorszervezetek 2014 őszi offenzívája idején.

Kafr Shamszban a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya folytatta támadását s városban előre nyomulva az északi síkságra, likvidálva a Dzsabhat Al-Nuszra és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) 1. dandárának vahabita fegyvereseit.

Kafr Shamsztól délre a 7. Hadosztály szembeszállt egy Dzsabhat Al-Nuszra kontingenssel Tal Al-Akhdar (Zöld Domb) közelében, amikor azok megpróbálták elfoglalni a dombot keletről.

Heves összecsapásokat jelentettek Dael városából a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztálya és az FSA vahabita fegyveresei között Kuvaiti település szomszédsága közelében, attól nyugatra; ebben az ütközetben az 5. Hadosztály 3 katonája halt hősi halált és az FSA 8 fegyverese halt meg.

A Szíriai Arab Légierő több légi csapást mért a vahabita terroristákra Daraa tartományban Dzsasszim, Nawa, Shejkh Miszkin, Inkhill, Tal Al-Harra, Buszra Al-Sham ás Al-Ladzsaat településeken.

A Szíriai Arab Hadsereg 5. Gépesített Hadosztály 36. Dandára megtámadta a Dzsabhat Al-Nuszra és az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezetek nagy létszámú kontingensét nyugatra Tal Aszfartól Al-Ladzsaatban. Ekkor 12 vahabita fegyveres halt meg, közöttük: Madzsd Hamid Al-Basszem, Iszmael Khaled Rajlani és Umar Juszif Al-Hamadeh nevű külföldi zsoldosok.

Videofelvétel a szíriai hadsereg támadásairól Daraa tartományban:

.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑