Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 06. 14.

Jordánia elítéli az új izraeli telepek létesítését a megszállt Jeruzsálemben

2019. 06. 14.

Jordánia külügyminisztere Ayman Safadi elítélte azt a tervet, melynek értelmében újabb 800 izraeli épületet építenének a megszállt Jeruzsálemben. Safadi egy Twitter üzenetében kijelentette, hogy az újabb illegális zsidó telep létrehozása sérti a nemzetközi jogszabályokat.

Az izraeli hatóságok ugyanis azt tervezik, hogy újabb 800 házat építenének az illegális zsidó telepesek számára a megszállt Kelet-Jeruzsálemben. A jordániai külügyminiszter szerint az építkezés nemcsak illegális, de aláássa a békés megoldást a két állam elvének megvalósítása számára.

Safadi felszólította a nemzetközi közösséget, hogy akadályozzák meg az izraeli jogsértéseket.

Korábban, még áprilisban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy helyi hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy tájékoztatta Donald Trump amerikai elnököt azzal kapcsolatban, hogy Izrael annektálni fogja a Ciszjordánián lévő illegális zsidó telepeket és ezzel kiterjeszti Izrael határait. Netanjahu szerint a területek annektálása az Egyesült Államokkal együttműködve fog megtörténni.

Izrael amióta 1967-ben megszállta a Ciszjordániát 250 illegális zsidó telepet hozott ott létre, ahol jelenleg több mint 400 ezer telepes lakik.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, (Palestinian Information Center)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑