Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 05. 05.

Kadirov lerohanná egész Ukrajnát

2022. 05. 05.

Csecsenföld vezetője azt javasolta, hogy Ukrajna-szerte hajtsák végre a különleges művelet második szakaszát.

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság vezetője úgy véli, hogy a különleges művelet második szakaszára nemcsak a népköztársaságok területén, hanem egész Ukrajnában is szükség van a zavargások terjedésének megállítása érdekében – írta meg a Vadhajtások.hu.

“A legfontosabb, hogy elkezdjük a második szakaszt. Én kifejezetten különleges műveletet hajtanék végre nemcsak Luhanszki Népköztársaság (LPR) és Donyecki Népköztársaság (DPR) területén, hanem Ukrajna egész területén. Miért? Mert a világ összes olyan állama, amely a legjobb fegyverekkel rendelkezik, szemtelenül ellátja Ukrajnát. És ezeket a fegyvereket már eladták a helyieknek. Ez már egy globális káosz, törvénytelenség. Ahhoz, hogy ez ne maradjon így, véget kell vetnünk ennek, el kell kezdenünk a második szakaszt” – mondta Kadirov a Telegramon közzétett videójában.

Hozzátette, hogy ezután mindenhol új kormányt kell felállítani, amely normális esetben a saját népét fogja támogatni.

“És mostantól kezdve párbeszédet kell folytatnunk minden más állammal, amely így vagy úgy, de ki akarja építeni velünk a kapcsolatokat. Ha szankciókat akarnak – a szankciók ellen fogunk harcolni, ha háborút akarnak – harcolni fogunk” – mondta Kadirov.

Információi szerint a DNR, az LNR és Oroszország csapatai most jó eredményeket mutatnak a különleges műveletben.

“Tegnap egy nagy konvojt semmisítettek meg, sok azovos és nácit likvidáltak. Ma egész nap jó eredmények születtek Popasnában. Lassan megtisztítjuk Donyeck és Luhanszk területét” – mondta a csecsen vezető.

Február 24-én Oroszország különleges műveletet indított Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy célja “a kijevi rezsim által nyolc éve gúnyolódásnak és népirtásnak kitett emberek védelme”. A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbász felszabadítása – írja a RIA Novosztyi.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑