Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 08. 21.

Kairóban robbantott az Iszlám Állam

2015. 08. 21.

Kocsiba rejtett pokolgép robbant az egyiptomi fővárosban csütörtök hajnalban. Legkevesebb hatan megsérültek. A detonáció a kairói biztonsági szolgálatok egyik épülete és egy bíróság közelében történt.

A robbanást Kairó számos részén érezni lehetett.

“Hazafelé tartottam a munkából. Éppen az Orabi-hídon hajtottam át, amikor a híd erősen megremegett. Azt hittem, földrengés van”– mondta egy helybéli.

“Körülöttem minden erősen rázkódott, az emberek rohantak mindenfelé. Láttam egy sérültet a földön feküdni, a szétrepülő üvegszilánkok sebesítették meg” – mesélte egy másik, az Euronewsnak.

Ezért az akcióért először senki nem válalata a felellőséget, majd később az Iszlám Állam egyiptomi ága bejelentette, hogy egyik tagjuk követte el a merényletet.

A terrorszervezet főként a Sinai-félszigeten hajt végre merényleteket az egyiptomi hadsereg és rendőrség ellen. Mohamed Mursi elmozdítása a hatalomból és  iszlamista Muszlim Testvériség betiltása  után, megnövekedett a merényletek száma Egyiptomban.

Az Iszlám Állam pár héttel ezelőtt, hűségesküre szólította fel a Muszlim Testvériség tagjait és szövetséget kínált a betiltott szélsőséges szervezetnek.

Egyiptomban egyre szigorúbb törvényeket hoznak a terrorszervezetek megfékezéséért. Abd Al-Fattah Al-Sisi elnök a napokban jóváhagyta az új terrorellenes törvényt, amely nagyobb hatalommal ruházza fel a biztonsági erőket a terroristák elleni harcban.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑