Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 07. 08.

Kanári szigeteken toborzott lányokat az Iszlám Állam ügynöke

2015. 07. 08.

A spanyol belügyminisztérium  közlése szerint kedden őrizetbe vettek egy spanyol nőt aki kamaszlányokat próbált elcsábítani, hogy csatlakozzanak a dzsihadista terrorszervezethez.

A hatóságok szerint a letartoztatott nő közvetlen kapcsolatban állt a szervezet szíriai ágával, feladata a beszervezésen túl a lányok eljuttatása az IÁ által ellenőrzött területekre.

A dél-európai országban ez már a negyvehetedik személy akit a terrorizmus támogatásának vádjával tartóztattak le. Legutóbb szombaton a rendőrök egy marokkói férfit állítottak elő Barcelonában, aki az internetes közösségi oldalakon terjesztette az IÁ propagandáját. A bíróság kedden döntött az előzetes letartóztatásáról. – közölte az MTI.

A spanyol hatóságok továbbra is fenntartja a megemelt terrorvédelmi készültséget, amelyet a június 26-i Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban elkövetett merényleteket követően módosított az eddig 3-as szintű, közepes kockázati besorolásból a 4-es, magas kockázatú fokozatra az ötpontos skálán.

Ez a többi között azt jelenti, hogy fokozott a rendőri jelenlét az utcákon, és megerősítették a nagy forgalmú, stratégiai fontosságú épületek védelmét, amelyek egy feltételezett támadás célpontja lehetnek. Több rendőr látható például a vasútállomásokon, buszpályaudvarokon, repülőtereken.

A minisztérium szerint ugyanakkor közvetlen terrorfenyegetés nincs a dél-európai országban.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑