Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 09. 18.

Káosz

2015. 09. 18.

Bár az amerikai hadgyakorlat már korábban le lett szervezve, mint ahogy megtörtént az első jelentős menekültáradat beözönlése Magyarországra, de véleményem szerint teljesen reális akár az a forgatókönyv is, hogy a menekültkérdés káoszában összeugrasszák Magyarország ellenséges országait: szerbeket, románokat, horvátokat.

Mondjuk megtámadja Szerbia Magyarországot, amire “Amerika úgy is jelen van” felkiáltással a “segítségünkre” siet. Ugye ismerjük már ezt a fajta “segítséget”! Miért tárgyalgat az USA-ban a szerb elnök? Miért onnan fenyegetőzik, hogy “na majd meglátják a magyarok, ha hazajövök, hogy mi lesz!”

????

Az index-en a röszkei eset kirobbanása után ez volt a vezető fejléc: ” Magyarország megtámadta Szerbiát”. Nekik ez volt a legfontosabb az egész szituációban, az egész röszkei tragédiában, hogy Magyarország a vízágyukkal átlőtt a határon és megtámadta Szerbiát. Ezt mondhatjuk prejudikálásnak, vagy akár projektálásnak, de előrevetített vágynak is a cionisták részéről.

A szerb kormányfő fenyegetőzése:

“Szerbia és Horvátország jól együtt tud működni egymással a menekültválság kezelésében, de a magyar-horvát kapcsolatokban nagyobb problémákra kell számítani a két ország határán építendő kerítés miatt – jelentette ki Aleksandar Vucic szerb kormányfő csütörtökön.

„Hamarosan változásra lehet számítani a horvát-magyar viszonyban. Ez az ügy jóval túlnő majd Szerbia és Horvátország kapcsolatain. A magyarok bejelentették, hogy kerítést fognak építeni a horvát határra, de ez nem csak a kerítésről szól. Csak várjanak, meg fogják látni, mi fog történni” – nyilatkozta az Egyesült Államokban tartózkodó Vucic a Hina horvát hírügynökség beszámolója szerint.” (mno)

Vagy Viktor Ponta román miniszter:

“Victor Ponta román miniszterelnök szerdán kijelentette, hogy “az európai politikusokhoz csatlakozva elítéli Magyarország szégyenletes magatartását migránsügyben”, ahányszor az indokolt lesz, függetlenül attól, hogy Budapest ezen megsértődik vagy sem. A kormányfő a bukaresti parlament folyosóján nyilatkozott újságíróknak. Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a Magyarország által épített kerítéssel kapcsolatban ő nem tett egyebet, mint a többi európai politikussal összhangban, elítélte “Budapest Európára nézve szégyenletes magatartását”.

Szóval a szomszédok alig várják az alkalmakat, amivel hazánkat támadhatják.

Közben pedig megy a pénz a megfelelő cionista szervezetektől a megfelelő helyekre:

A szerbek nem építenek táborokat. Helyette:

“Norvégia 7,3 millió eurót adományoz Szerbiának és Macedóniának a menekültválságból fakadó gondjaik enyhítésére – jelentette be csütörtökön Berge Brende norvég külügyminiszter. Az összeg felét Szerbia kapja a menekültfogadási rendszer javítására még a tél előtt, a másik felét pedig mindkét ország kapja rendkívüli helyzetek kezelésére – tette hozzá. Brende dicsérte a szerb kormányt, a civil szervezeteket és a magánszemélyeket, amiért az ország nehéz gazdasági helyzete ellenére nagylelkűen segítenek a rengeteg oda érkező menekültnek.” (mno)

Brende dicsérte a szerb kormányt, azt a szerb kormányt, akinek a rendőrei kávézgattak a kocsmában, miközben a magyar szerb határon randalíroztak a vándorlók.

És ezt se felejtsük el:

“Aleksandar Vučić szerb kormányfő, Benyamin Netanyahu izraeli hivatalbeli kollégájával folytatott megbeszélésén úgy értékelte, hogy van lehetőség az együttműködés kibővítésére politikai és gazdasági téren, különösen az iparban, mezőgazdaságban, informatív technológiában és biztonságban. Mi nem felejtjük el barátainkat, akik mellettünk álltak a legnehezebb percekben, mint amilyen a szerbiai árvíz volt májusban – mondta Vučić. Köszönetet mondott azért is, mert Izrael nem ismeri el Koszovó és Metóhia egyoldalúan kihirdetett önálóságát – közölte a kormány médiairodája. Vučić izraeli látogatását Netanyahu történelmineg nevezte. Délelőtt a szerb miniszterelnök megtekintette a Jad Vasem Emlék-központot.”

Szóval így állunk a szomszédainkkal és akkor az osztrákokról és a horvátokról még nem is beszéltünk.

Utólagos kiegészítés:

Horvátország nem tartóztatja fel a migránsokat, nem zárja le az országhatárokat, és nem vezényli ki hadseregét a határokra – közölte Zoran Milanovic miniszterelnök pénteken Zágrábban, rendkívüli sajtótájékoztatón. Kijelentette: „Horvátországon keresztül szabadon átvonulhatnak a migránsok, mert mi nem vagyunk célország.” „A szomszédaink nagyon gyorsan összefogtak ellenünk, és most ujjal mutogatnak ránk, de mi nem fogunk szögesdrótot húzni, mint Magyarország” – mondta, majd hozzátette: azt üzenik Európának, hogy Horvátország nem lesz hot spot. (MTI)

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑