Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2022. 05. 12.

Katar államilag támogatott terrorizmussal vádolja Izrael

2022. 05. 12.

Államilag támogatott terrorizmusnak nevezte szerdán a katari külügyminisztérium  Shireen Abu Akleh, az al-Dzsazíra katari hírtelevízió egyik legismertebb tudósítójának lelövését – jelentette a hírtelevízió.

“Az izraeli megszállók fejbelőtték a sajtó feliratú mellényt és sisakot viselő  Shireen Abu Akleht, aki a jenini menekülttábor elleni műveletükről tudósított. Ennek az államilag támogatott terrorizmusnak most azonnal véget kell vetni, be kell fejezni Izrael feltétel nélküli támogatását” – szögezte le Twitteren Lulva al-Hátir katari külügyminiszter-helyettes.

Mahmúd Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke az izraeli megszállókat tette felelőssé a tudósító haláláért. A Wafa palesztin hírügynökség által idézett közleményében pedig leszögezte: az izraeli kormány teljes mértékben felelős a gyilkosságért.

A közleményben a hatóság részéről azt is az izraeli fél szemére veti, hogy a tudósító meggyilkolása “része a megszálló erők újságírók elhallgattatására irányuló politikájának, hogy így eltitkolhassák bűneiket”.

A lövöldözésben megsebesült a palesztin al-Kudsz című lap munkatársa, Ali esz-Szamúdi is, őt kórházba szállították, ahol állapotát stabilizálták.

Szamúdi a Wafának elmondta, hogy Abu Aklával és több más tudósítóval az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező hivatala (UNRWA) által fenntartott dzsenini iskola közelében voltak, és kiemelte, hogy mindannyian jól látható, sajtó feliratú mellényt és sisakot viseltek.

“A csoportot szándékosan vették tűz alá a megszállók” – jelentette ki Szamúdi.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑