Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 05. 23.

Katar segítene enyhíteni a feszültséget az Egyesült Államok és Irán között

2019. 05. 23.

Saad Al-Muraikhi katari külügyminiszter kijelentette, hogy minden erőfeszítést megtesz azért, hogy közvetítsen és csökkentse a kialakult feszültséget az Egyesült Államok és Irán között.

A katari külügyminisztert ezt hétfőn jelentette be egy sajtótájékoztatón az RT hírügynökség számára. Ezen kívül kijelentette, hogy meg van győződve arról, hogy Irán nem akar háborút és nem akarja destabilizálni a régiót.

Szintén a hétfői napon Yusuf Bin Alawi ománi külügyminiszter Teheránba látogatott és tárgyalást folytatott Mohammad Javad Zarif iráni külügyminiszterrel. A találkozó célja az volt, hogy az ománi fél közvetíteni tudjon Washington és Teherán között.

A Washington és Teherán közti feszültség akkor kezdődött amikor az amerikai kormány nyomásgyakorlásként kilépett a még 2015-ben kötött nukleáris megállapodásból. (Joint Comprehensive Plan of Action) Ez 2018 májusában történt, és ez után Washington terror szervezetté nyilvánította az Iráni Forradalmi Gárdát.

Az utóbbi hetekben pedig az amerikai kormány hadihajókat küldött az Öbölbe, hogy megvédje az ,,amerikai érdekeket,,. Ez azonban csupán egy újabb provokáció az Iráni Iszlám Köztársaság ellen.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑