Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 08. 03.

Katolikus terrorista vagyok – a pápám szerint

2016. 08. 03.

Amikor Ferenc pápát a Jaques Hamel atyát ért iszlamista terrorról kérdezik egy intejúban, akkor ő az iszlám védelmére kel, mintha bárki is azt állította volna, hogy minden muzulmán terrorista. (Csúsztatás 1:a kérdés kiforgatása, szegény riporter!). 

Majd katolikus erőszak címszó alatt megkeresztelt anyós- és barátnőgyilkosokról beszél, és őket állítja párhuzamba a Hamel atya vesztét okozó kereszténygyűlölő gyilkosokkal. Vagyis a vallási terrorizmus fogalmát a pápa kiterjeszti mindenkire, aki vallásos és öl. (Csúsztatás 2: a terrorizmus fogalmának értelmetlen kiterjesztése).

Majd a gyilkosság fogalmát terjeszti ki azokra is, akik szavakkal “gyilkolnak”. Kénytelen, hiszen katolikusok vallási indíttatásból nem gyilkolnak manapság, így be kell érnie azzal, hogy katolikusok vallási indíttatásból mondanak olyan dolgokat, amik másoknak rosszul is eshetnek. Erre azt mondja, hogy épp olyan rossz, mint a lefejezés. (Csúsztatás 3: a gyilkosság fogalmának teljesen abszurd és kegyeletsértően vicces kitágítása, mert közben valódi emberek fizikailag meghalnak konkrét terrorizmusban).

Azt is elmondja a Szentatya, hogy kik gyilkolnak szavakkal: a katolikus fundamentalisták. Egy másik interjúban Ferenc pápa fundamentalistaként beszél a kritikusairól, akik ellenzik a szinódusi vívmányait és az Amoris Laetitiát. (Itt nincs csúsztatás, csak éppen a fundamentalista szó eleve nem jelent semmit jól meghatározottat, így ezt nem kell mesterségesen kitágítani).

TEHÁT:
– Én a szinódusoknak és az Amoris Laetitia kritikusa vagyok, mert azok tévedéseket fogalmaztak meg. (Fundamentalista: kipipálva).
– A szavaimmal feltehetően megsértek másokat, amikor fenntartom, hogy az újraházasodás házasságtörés, ami a szinódus után is bűn, tehát gyilkos vagyok (Gyilkos: kipipálva).

 – Ha emberek sértőnek vélnek, az épp olyan rossz, mintha lefejezném őket. (Terrorista: kipipálva).
– Mivel katolikusnak vagyok keresztelve, ezért katolikus terrorista vagyok.
– Mindez sajnos logikus, legalább annyira, mint maga az interjú.

Orientalista.hu – katolikusvalasz.blogspot.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑