Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 05. 27.

Izrael folytatja a dzsihadista fegyveresek segítségét Szíriában (képek)

2018. 05. 27.

Képek jelentek meg a közösségi médiában arról, hogy az Izraeli Fegyveresek erők egészségügyi személyzete a Golán-fennsík szíriai oldaláról érkezett sebesült terroristákat (bocsánat! „mérsékelt felkelőket” és „szabadságharcosokat”) fogad és azután az izraeli megszállás alatt lévő oldalon kezeli őket.

Helyi források szerint ezeket a militánsokat azért ápolják az Izraeli Fegyveres Erők, hogy utána visszaküldjék őket Szíriába, ahol folytathatják terrorcselekmények elkövetését.

A tény ellenére, hogy a nyugati és az öböl-menti média „felkelőknek” nevezi ezeket a fegyvereseket a szíriai kormánnyal szembeni „mérsékelt” álláspontjuk miatt, a valóság éppenséggel az, hogy a Golán-fennsíkon lévő militánsok legnagyobb része, amelyeknek Izrael egészségügyi ellátást és katonai segítséget nyújt, meggyőződéses iszlamisták és dzsihádisták, akik szélsőségesen szektás ideológiát követnek Szíriában.

.

A fegyvereseket, akik egy világi kormányzat ellen harcolnak azzal a céllal, hogy egy elnyomó vallási rendszert hozzanak létre, bármelyik országban (főleg nyugati országokban) terroristáknak nyilvánítanák. Azonban a Szírián élősködő ilyen militánsokat bizonyos okokból nem nevezik annak.

Ismeretes, hogy Izrael már 2013 eleje óta egészségügyi ellátást és hadfelszerelést adott a Golán-fennsíkon települő, az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Dzsabhat Al-Nuszra (manapság Hajat Tahrir Al-Sham) dzsihádista fegyvereseinek.

Annak az évnek a júniusa végén Izrael légi támogatást nyújtott a szíriai kormányerőket Medinat Al-Baath városában megtámadó dzsihádista csoportoknak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg,  friendsofsyria.wordpress.com

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑