Cadmus fordítás Cadmus
Szudán

2018. 10. 29.

Keresztényeket zártak be, majd bántalmaztak egy szudáni börtönben

2018. 10. 29.

Tíz szudáni keresztényt engedtek szabadon múlthét vasárnap, miután indokolatlanul napokig bezárva tartották és kegyetlenül bántalmazták őket. Az afrikai országban mindennapos a keresztényekkel szembeni állami erőszak.

Október közepén a szudáni hatóságok tizenhárom keresztény embert tartóztattak le a délnyugat-darfúri Nyala városban – közölte a World Watch Monitor.

A szudáni rendőrök egy házba törtek be, amiben a keresztények közösen imádkoztak. Közülük hármat pár órával később elengedtek, tíz férfit viszont két hétig börtönbe zárva tartottak és mindennap bántalmazták őket. Később a szudáni férfiakat szabadon engedték, de félő, hogy büntetőeljárást fognak ellenük indítani.

A közelmúltban Szudánban a keresztények számos diszkriminatív eljárásban szembesülnek. Több keresztény egyházi épületet bontottak már le az afrikai országban. Több tucat keresztény papot börtönöztek be.

Jan Figel az Európai Unió vallásszabadsággal foglalkozó különmegbízottja tavaly márciusban tett szudáni látogatása után megállapította, hogy az országban a hatóságoknak el kell fogadnia a vallásszabadság gyakorlatát, ahogyan azt az állam alkotmánya is előírja. Figel fontosnak tartotta, hogy az ország vezetése egy polgári államot hozzon létre, amiben minden állampolgár egyenlő, függetlenül a vallási és etnikai hovatartozásától.

Az Amnesty International szerint a központi hatóság fejvadászatot indított az ellenzéki pártok és az emberjogi civil szervezetek tagjai ellen, akik megpróbálják megvédeni a keresztény kisebbségek jogait.

S4C.News – Kassab Adonis

Forrás: Linga.org. Fotó: CNN, Twitter

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑