Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 10. 16.

Keresztényként Assad elnök oldalán (videó)

2018. 10. 16.

A brit BBC csatorna egy rövid interjút mutatott be, melyet a Szíriai Arab Hadsereg oldalán harcoló keresztény önkéntesek egyik parancsnokával készített.

Nabel Al-Abdallah parancsnok a szíriai Suqaylabiya városból származik és egységével Idlib mellett állomásozik várva az utolsó nagy offenzívát, melynek során a szíriai hadsereg felszabadítja az utolsó, még a terroristák kezén lévő nagy várost és annak körzetét.

,,Mi azt mondjuk, hogy egyik kezünkben mindig a szeretet gyertyáit és a békét tartjuk, amíg a másik kezünk a ravaszon van.,,

Nabel parancsnok elmondta, hogy ők keresztényekként a jó ügyért harcolnak a szíriai kormány oldalán a főként külföldi terrorista csoportok ellen. Egyenlőre az Idlib városán kívül állomásozó szíriai csapatokkal várják a támadást, hogy visszafoglalhassák a várost a főleg nyugati országok által támogatott terrorista csoportoktól.

Mindenesetre érdekes, hogy az eddig a terroristákat támogató és éltető brit média részeként működő BBC bemutatja a frontvonal ezen oldalát is. Végre bemutatja azokat az embereket akik kötelességüknek érzik hazájuk felszabadítását. És a brit csatorna bármennyire is csodálkozik a keresztény egységek jelenlétén ez teljesen helyénvaló. Hiszen Szíriát és annak keresztény és muszlim állampolgárait egyaránt egy idegen, többnyire külföldiekből álló és a nyugat által támogatott terrorista szervezet támadta meg. Akkor, és azóta is az ország muszlim és keresztény állampolgárai egyaránt kötelességüknek érzik a haza védelmét.

Nabel parancsnok az interjú során meg is említi, hogy a Szíriát megtámadó terrorista csoportokat a nyugati kormányok hozták létre és azok pénzelték. A BBC munkatársai számára külön meg is említi hazájukat Nagy Britanniát, mely más nyugati államokkal együtt segédkezett a Nusra Front és más szélsőséges fegyveres csoportok létrehozásában. Idlib városában jelenleg is több mint 90 ezer fős terrorista sereg néz szembe a kormánycsapatokkal. A BBC a politikai korrektségre ügyelve azért megjegyzi, hogy az ott lévő fegyveresek közül csupán 20 ezer dzsihadista. Úgy tűnik, hogy Európa terroristákat támogató nyugati oldalán még mindig próbálják elhitetni a polgárokkal, hogy Szíriában létezik az ún. ,,mérsékelt ellenzék,, mely csupa demokratákból áll és a szíriai kormány ellen harcol.

A valóság azonban az, hogy nem létezik és soha nem is létezett a magukat,,mérsékelt ellenzék,,csoport. Az ún. ,,Szabad Szíriai Hadsereg,, és a Nuszra Front is az Al-Kaidából és más szélsőséges iszlamista csoportokból nőtt ki. Miattuk halt meg eddig több mint fél millió ember és miattuk kellett több millió szíriai polgárnak elhagynia a hazáját.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑