Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 08. 17.

Keresztényüldözés a  nyugatbarát Szaúd-Arábiában

2015. 08. 17.

Libanoniak ünnepelték augusztus 15.-én Nagyboldogasszony szent napját ünnepelték saját lakásukban, ezért a szaúdi vallási rendőrség kitiltotta őket az országból.

Keresztény libanoni vendégmunkások Szűz Mária napján saját bérelt lakásukon belül zárt körben szerették volna megünnepelni Nagyboldogasszony mennybemenetelét, de a szaúdi vallási rendőrség rájuk tört, és letartóztatták az egybegyűlt keresztényeket.

Huszonhét keresztény libanoni ellen indult tiltott vallás gyakorlása, Biblia használata, és nem iszlám ima imádkozása miatt. A szaúdi vallási rendőrség szigorúan veszi az ilyen cselekedetet, nem egy esetben akár halálos ítéletet is hozott hasonló ügyekben.

A szaúdi vallási rendőrség Al-Khafji tartomány biztonsági erőinek jelentése alapján bukkantak rá a keresztényekre. A hatóságok a családos embereket és a gyerekeket sem kímélték, mindenkit fogdába zártak.

A libanoni Diyar lap szerint a huszonhét libanoni keresztények szerencsések voltak és megúszták azzal, hogy kitoloncolták őket a vahabita államból.

Az iszlám vallás elismeri és tiszteli Jézus urunk édesanyját Szűz Máriát. A korán szúrái között is szerepel a neve. A iszlám nem tiltja Szűz Máriához való imádságot.  Szíriában még egy mecsetet is építettek a tiszteletére. Kizárólag a szélsőséges vahabita és szalafista irányzatok tartják eretnek cselekedetnek  Nagyboldogasszony tiszteletét.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑