Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 05. 06.

Kerry augusztusig adott határidőt Assadnak a távozásra

2016. 05. 06.

Megint egy új határidőt szabott Amerika a szír elnöknek. De ez most aztán tényleg az utolsó, mert különben..!

John Kerry amerikai külügyminiszter kedden tartott sajtótájékoztatóján augusztus elsejét jelölte meg annak a dátumnak, ameddig Assadnak le kéne mondania – írja a Business Insider.

Kerry 2011-ben is kijelentette, hogy „Assad napjai meg vannak számlálva”. Obama pedig 2012-ben a vegyi fegyverek bevetését határozta meg, mint végső lépés, amire az Egyesült Államok akcióba lendülne a szír elnök ellen. De akárcsak akkor, most sem hangzott el semmi konkrétum, hogy milyen lépéseket tennének.

kerry

Kerry bekeményít

Kerry kijelentette továbbá, hogy nem hagyják Aleppót a kormányerők kezébe kerülni. Súlyos következményei lesznek, ha a szír hadsereg nem tartja magát a tűzszüneti megállapodáshoz.

„Ha Assad nem tartja be a tűzszünetet, annak következményei lesznek, például a tűzszünet felmondása és visszatérés a háborúhoz. Nem hiszem, hogy Oroszország ezt szeretné és Assad sem szerezne előnyöket ebből.”

„Ha Assad úgy gondolja, hogy csak úgy elfoglalja Aleppót és az ország egy részét, akkor rossz hírem van: a háború nem fog véget érni. Amíg Assad ott van, az ellenzék nem fogja abbahagyni a harcot.”

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑