Szíria

2015. 05. 23.

Készül a Szíriai Arab Fegyveres Erők ellentámadása PalmyrábanAz “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) jelenlegi aktivitása cáfolja Barack Huszein Obama USA elnök nyilatkozatait, amelyek szerint az ISIS ellenes koalíció le tudja csökkenteni a terrorszervezet jelentette fenyegetést; az ISIS megrázta a régiót az újjáéledő előretörésével Irak és Szíria területén egy inaktív időszak után.

Az ISIS felélénkülése akkor kezdődött, amikor elfoglalta a stratégiai fekvésű Al-Ramadi várost az iraki Al-Anbar tartományban, ezt követte az ősi Palmyra város megszállása csak 36 órával később; ennek eredményeként a terrorszervezet ellenőrzi Szíria sivatagos területeinek több mint felét az ország keleti részén, mellette majdnem az egész az iraki-szíriai határvidéket.

Palmyra megszállása fellelkesítette az ISIS fegyvereseket, a Szíriai Fegyveres Erők számára, amelyek szét vannak osztva az országban és 70-nél több arcvonalon harcolnak az FSA, az Iszlám Front és a Nuszra Front ellen, egy kudarcot jelentett.

Palmyra ősi városának ISIS terroristák általi elfoglalása óta a Szíriai Arab Fegyveres Erők veszteségeket szenvedtek el az Al-Tanf iraki határátkelő (Homsz tartomány dél-keleti részén), T-3 szivattyú állomás és a palmürai Központi Börtön kiürítésével.

48 óra telt el mióta az ISIS ellenőrzést szerzett az ősi Palmyra városa felett, a Szíriai Arab Fegyveres Erőknek még ellencsapást kell mérniük a terrorszervezetre, sok kérdést megválaszolva ezzel, hogy a jelenleg megerősített Homsz tartomány fővárosa ne legyen veszélyben egy nagyméretű ellenséges támadáskor.

Egy katonai forrás a Szíriai Arab Hadsereg “Szukkur Al-Szahra” (Sivatagi Sólymok) különleges műveleti dandár állományából közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők erősítéseket mozgósítottak Homsz tartományban a Nemzetvédelmi Erők (NDF) segítésére Palmyra nyugati részén, hogy megtisztítsák a várost és a repülőteret.

A Palmyránál indítandó ellentámadásuk mellett a Szíriai Arab Fegyveres Erők a Tijasz (T4) Légi Bázis körül minden védelmi vonalat biztosítottak az ősi város közelében.

További részletek hamarosan…

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com