Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 05. 23.

Készül a Szíriai Arab Fegyveres Erők ellentámadása Palmyrában

2015. 05. 23.

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) jelenlegi aktivitása cáfolja Barack Huszein Obama USA elnök nyilatkozatait, amelyek szerint az ISIS ellenes koalíció le tudja csökkenteni a terrorszervezet jelentette fenyegetést; az ISIS megrázta a régiót az újjáéledő előretörésével Irak és Szíria területén egy inaktív időszak után.

Az ISIS felélénkülése akkor kezdődött, amikor elfoglalta a stratégiai fekvésű Al-Ramadi várost az iraki Al-Anbar tartományban, ezt követte az ősi Palmyra város megszállása csak 36 órával később; ennek eredményeként a terrorszervezet ellenőrzi Szíria sivatagos területeinek több mint felét az ország keleti részén, mellette majdnem az egész az iraki-szíriai határvidéket.

Palmyra megszállása fellelkesítette az ISIS fegyvereseket, a Szíriai Fegyveres Erők számára, amelyek szét vannak osztva az országban és 70-nél több arcvonalon harcolnak az FSA, az Iszlám Front és a Nuszra Front ellen, egy kudarcot jelentett.

Palmyra ősi városának ISIS terroristák általi elfoglalása óta a Szíriai Arab Fegyveres Erők veszteségeket szenvedtek el az Al-Tanf iraki határátkelő (Homsz tartomány dél-keleti részén), T-3 szivattyú állomás és a palmürai Központi Börtön kiürítésével.

48 óra telt el mióta az ISIS ellenőrzést szerzett az ősi Palmyra városa felett, a Szíriai Arab Fegyveres Erőknek még ellencsapást kell mérniük a terrorszervezetre, sok kérdést megválaszolva ezzel, hogy a jelenleg megerősített Homsz tartomány fővárosa ne legyen veszélyben egy nagyméretű ellenséges támadáskor.

Egy katonai forrás a Szíriai Arab Hadsereg “Szukkur Al-Szahra” (Sivatagi Sólymok) különleges műveleti dandár állományából közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők erősítéseket mozgósítottak Homsz tartományban a Nemzetvédelmi Erők (NDF) segítésére Palmyra nyugati részén, hogy megtisztítsák a várost és a repülőteret.

A Palmyránál indítandó ellentámadásuk mellett a Szíriai Arab Fegyveres Erők a Tijasz (T4) Légi Bázis körül minden védelmi vonalat biztosítottak az ősi város közelében.

További részletek hamarosan…

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑