Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 04. 19.

Készültségbe helyezték a szíriai határ mellett állomásozó iraki erőket

2019. 04. 19.

Az iraki Népi Mozgósítás (Hashd Al-Shaabi) és az iraki hadsereg erőinél a legmagasabb készültségi szintet rendelték el a Szíriával közös határ közelében, hiszen iraki katonai hírszerzési források szerint a szíriai területről várható, hogy az Iszlám állam terrorszervezet még meglévő egységei megpróbálnak átjutni Irakba.

,,Az iraki Hashd Al-Shaabi alakulatok 17-es és 18-as hadosztályait az Aqashat Al-Qaem nemzetközi gyorsforgalmi út térségébe vezényelték és készültségbe helyezték az Al-Ratabeh szakasztól egészen Anbar kormányzóság nyugati részéig.,,

A Hashd Al-Shaabi 17. hadosztályának parancsnoka, Jasem Al-Nouri az Al-Maaloumeh híroldalnak elmondta, hogy egysége biztosítja az adott útszakaszt és fel vannak készülve arra, hogy összecsapások alakulnak ki az Iszlám Állam csoportjaival, melyek Szíriából próbálnak majd iraki területekre átjutni.

A parancsnok azt is elmondta, hogy az Iszlám Állam terroristáinak az Egyesült Államok segített eljutni az iraki-szíriai határvidékre, mégpedig azért, hogy a terroristákat a saját céljaira használja fel. Az iszlamista szélsőségesek ugyanis a szíriai Al-Tanf térségéből érkeznek, hogy támadást intézzenek a Hashd Al-Shaabi határ menti alakulataira.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑