Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2017. 05. 10.

Két példa, hogy miért lényeges a “nemzeti megbékélés” a szíriai háború befejezésében.

2017. 05. 10.

Terroristák és külföldiek pénzelte zsoldosok általában magukkal hurcolják a hozzátartozóikat, még az ő akaratuk ellenére is és észak felé tartanak.

Tegnap jelentések jöttek arról, hogy 37 fő szíriai állampolgár menekült el a Homszból elszállított személyek közül, a vahhabita terroristák uralma alatt lévő Homsz tartományi helyszínekről, akik a szíriai kormány által ellenőrzött Homsz városa felé futottak vissza, amikor elérték a hadsereg legközelebbi ellenőrző pontját igazolták magukat, ezután a legközelebbi civil menedékhelyre szállították őket, ahol orvosi segítséget kaptak, végül a városban nyertek elhelyezést.

A továbbiakban a képen egy helyi gyermek látható és törvényes gyámja Buken faluban, miután a vahhabita fegyvereseket a hatóságok deportálták innen, a polgári élet gyorsan visszatér a megszokotthoz, polgári vállalatok dolgozói érkeztek a településre miután a harcok megszűntek, az innen elmenekült civilek most már visszatérhetnek a lakóhelyükre.

Két példa, amely soha nem látható a fő sodorvonalbeli médiában, mert abban a szíriai kormány a “gonosz” és “legyilkolja és elüldözi” a saját állampolgárait.

Ezek a nemzeti megbékélési megállapodások nagy jelentőséggel bírnak azokkal az incidensekkel szemben, amelyek pár alkalommal előfordultak az egyezmények végrehajtásakor.

Sok szíriai katona kénytelen volt elhagyni a szolgálati helyét, mert vahhabita terroristák ejtették túszul a családtagjaikat, és ők majdnem mind hasznot húztak az amnesztiából, feladták magukat és visszatértek az egységeikhez, miután a Szíriai Fegyveres Erők biztosították családjaik lakóhelyeit és a hozzátartozók már nem voltak életveszélyben. Ezért tisztességtelen, embertelen és erkölcstelen is lenne együtt kezelni őket az idegen terroristákkal, vagy köztörvényes bűnözőkkel.

Megértjük, hogy sokan dühöt érzenek az ilyen megállapodások miatt, azonban a háború hosszú ideje tart, és ha a szíriai kormány egyformán kezelne mindenkit aki ellenzéke, akkor mi magyarázza, hogy Szíriai meglévő lakosságának kb. 73 százaléka él a kormányerők ellenőrizte központi területeken? És még, ha a szíriai kormány nem tenne különbséget az ellene lévő egyes militánsok és vahhabita terroristák között, akkor ez a háború soha nem fog véget érni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑