Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 05. 15.

Kétezer fegyveres adta meg magát Dél-Szíriában (videó)

2017. 05. 15.

A nemzeti megbékélés erőfeszítéseinek eredményeként Mahdzsea településen, Daraa tartomány északi részén 2000 főnél több szíriai állampolgárságú militáns tette le kézifegyvereit és nehézfegyverzetét és adta meg magát teljes amnesztiáért cserében.

Közöttük van 350 fő egykori szíriai katona, akik szolgálati helyük elhagyására kényszerültek a családjaikat érő fenyegetések miatt; ezek a katonák újra csatlakoztak az eredeti alakulatukhoz, valamint velük együtt 150 fő új önkéntes lépett be a hadseregbe, azok akik nem követtek el terrorcselekményeket a dezertálásuk és az újra felszerelésük között.

A nemzeti rendezés erőfeszítései létfontosságúak a szíriai háború befejezéséhez.

A másik részről a szíriai hatóságok beleegyeztek, hogy felgyorsítják a kivizsgálásokat több fogvatartott elengedése érdekében, akiket nem terrorista cselekmények elkövetésével vádolnak, néhányan már kiszabadultak.

Szíriai polgári vállalatok dolgozói megérkeztek a településre, hogy helyreállítsák a közműveket, valamint a hatóságok humanitárius segítségben és egészségügyi ellátásban részesítették a rászorulókat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑