Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 07. 27.

Kettős robbantás Észak-Szíriában, rengeteg a halott (videók+18)

2016. 07. 27.

Öngyilkos merényleteket hajtottak végre az észak-szíriai Khamishi városban. A helyi források szerint több mint ötven áldozata van a kettős robbantásnak, száznegyvenhárom ember megsebesült.

Ma reggeli órákban  szír-török határ mentén fekvő Kamishli városban két robbanószerekkel felrakodott kamion hajtott be a város nyugati felébe, majd a két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a kurd YPG önvédelmi szervezet egyik központja előtt.

A kettős merényletet a város egyik legforgalmasabb útján követték el. A reggeli csúcsforgalomban ötvenen vesztették  életüket és száznegyvenhárman sebesültek meg.

 

A merényletek hatalmas pusztítást végzett a környező házakban is. A tűzoltó és mentő autók kiérkezése után egy harmadik merénylő is felrobbantotta magát a szomszédos utcában, de áldozatokat nem követelt a támadás.

A véres merényletek elkövetéséért a az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

A mostani merényletsorozat a legvéresebb támadás volt az elmúlt két évben. Legutóbb egy hónapja követtek el öngyilkos merényletet Kamishliban akkor három ember vesztette életét és öten megsebesültek.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑