Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2019. 11. 03.

Khamenei: A nyugati hírszerző szolgálatok állnak a térségben zajló zavargások mögött

2019. 11. 03.

Khamenei ajatollah óvatosságra intett mindenkit, ugyanis az Egyesült Államok és más nyugati országok hírszerző szolgálatai támogatják a térség országaiban zajló felforgató cselekményeket mégpedig azért, hogy lerombolják bizonyos országok stabilitását. Éppen ezért arra szólít fel mindenkit, hogy álljon ellen ezeknek a próbálkozásoknak.

Az imám ezt az iráni légierő Khatam Al-Anbia nevű katonai akadémiájának végzős hallgatói előtt mondta el Teheránban.

Khamenei ajatollah szerint a biztonság hiánya az, mely a legnagyobb romboló hatással van egy országra. Éppen ezért ügyelni kell arra, hogy az ellenség ne tudjon kárt tenni az ország stabilitásának és biztonságának. Az ilyen jellegű próbálkozások mögött pedig az Egyesült Államok és nyugati csatlósai állnak. Az amerikai rezsim már nem egyszer próbálkozott Iránban is hasonlókkal.

Az amerikaiak és a nyugati titkosszolgálatok legutóbbi ilyen jellegű próbálkozásai pedig a jelenleg Irakban és Libanonban zajló események. Khamenei Imám éppen ezért elmondta, hogy a libanoni és iraki polgároknak ébrednek kell lenniük és ellent kell, hogy álljanak az ilyen jellegű romboló tevékenységnek. Az amerikai rezsim és más ellenséges országok ugyanis le akarják rombolni a térség országainak belső felépítését és a kialakuló vákuumban az általuk felbérelt politikai erőkkel kívánnak megjelenni.

Az iráni vezető éppen ezért azt javasolja a két ország lakosainak, hogy legitim módon próbáljanak érvényt szerezni a követeléseiknek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (The Iran Project)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑