Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2016. 08. 30.

Khamenei ajatollah: a fegyveres erőknek el kell rettenteniük az ellenséges agressziót

2016. 08. 30.

Seyyed Ali Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője szerint az ország fegyveres erőinek növelni kell a felkészültségét, hogy bármilyen ellenséges agressziót elrettenthessenek.

Az iráni Khatam al-Anbiya Légibázis parancsnokainak és tisztviselőinek tartott vasárnapi beszédében a legfőbb vezető hozzátette, hogy a bázis “bármely támadásból adódó ütközés frontvonalában áll”.

Khamenei ajatollah szerint az Iszlám Köztársaság egy olyan gonosz és álnok fronttal áll szemben, amely ellenségesen tekint az iráni nemzet vallási meggyőződésére, függetlenségére és legyőzhetetlenségére.

“Egy olyan ellenséggel szemben, ami arra törekszik, hogy aláássa az ország védekező erejét, a fegyveres erőknek olyan mértékben kell fokozniuk a készültségüket, hogy az ellenség ne is merjen az agresszióra gondolni”, – szögezte le Khamenei ajatollah.

A legfőbb vezető az “eltökéltséget, elhatározást és a munkabírást” említette vezető tényezőkként, amelyek elhárítják az akadályokat és megszüntetik a gyengeségeket.

Hozzátette, az iráni Khatam al-Anbiya Légibázisnak fel kell ismernie saját helyzetének fontos szerepét, továbbá eltökéltséget, valamint határozottságot kell mutatnia, hogy elejét vegye az ellenség bármilyen támadásra vonatkozószándékának.

 “A velünk szembenálló oldal, amelyet arrogáns rendszerként aposztrofálunk, egy ördögi és csapdákkal teli front tele elnyomó ideákkal, mely ellensége az iráni nép vallási meggyőződésének, függetlenségének és annak, hogy az iráni nép nem hajlandó meghajolni a megfélemlítés és kényszer előtt”, – hangsúlyozta Khamenei ajatollah.

A legfőbb vezető hozzátette, hogy az arrogáns front ellenséges fellépései különböző módon jelennek meg: “Egyik nap ez az ellenségeskedés az Amerikai Egyesült Államok formájában jelenik meg, és a másik nap egy erőszakos rendszer formájában, mint Szaddámé.

 “Azonban fontos, hogy elfogadjuk a helyes hozzáállást és végrehajtsuk a helyes döntését az ország bőséges lehetőségeit és kapacitásait felhasználva az ellenség helyzetének és terveinek meghatározásával”, – mutatott rá a legfőbb vezető.

Khamenei ajatollah az ellenség gonoszságának fő példáiként említette a külföldi idegen ellenzéket, az Oroszország által Iránnak leszállított S-300 légvédelmi rendszerek körüli felhajtást és a Fordow nukleáris létesítmény helyzetét.

“Az S-300 rendszer egy védekező és nem támadó rendszer, de az amerikaiak minden erőfeszítésükkel azon voltak, hogy megakadályozzák az Iszlám Köztársaság hozzáférést egy ilyen létesítményhez”, – fejtette ki.

A legfőbb vezető kiemelte, az ellenség nem ismeri el az iráni nemzet jogát, hogy megvédje önmagát, és “valójában azt mondja, védtelennek kell maradnod, hogy bármikor, amikor akarjuk, meg tudjuk támadni az országod.”

Khamenei ajatollah arra ösztönözte továbbá a légvédelmi bázist, hogy legyenek nagyon éberek, kellő időben tegyék meg az intézkedéseiket, többféle megközelítést alkalmazzanak és fejlett eszközökkel dolgozzanak

“Az ellenségnek meg kell értenie, hogy ha támadást indít, akkor egy erős válaszcsapást fog kapni, és a védelmünk megfelelő választ fog adni [bármely agresszornak],” – tette hozzá.

A legfőbb vezető megjegyzéseit megelőzően Farzad Esmaili dandártábornok, a Khatam al-Anbiya Légibázis parancsnoka felvázolta a bázis legfontosabb intézkedéseit az ország megvédésére vonatkozóan.

Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)

Megosztom:

,
Back to Top ↑