Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2018. 02. 11.

Khamenei: Az Egyesült Államok kormánya barbárabb mint az Iszlám Állam

2018. 02. 11.

Khamenei ajatollah Teheránban az iráni légierő parancsnokai és tisztjei előtt tartott szerdán beszédet, melyben megemlítette, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság nemzetközi szinten is mindig fontos szerepet játszott az elnyomás és a korrupció elleni ellenállásban.

Jelenleg pedig fontos szerepet játszik a terrorizmus elleni háborúban. Irán ugyanis jelenleg az Iszlám Állam ellen harcol, mellyel kapcsolatban megállapította azt a nagy igazságot, hogy az ISIS-t az amerikai kormány hozta létre és ezért mint mondta: ,,Az Egyesült Államok kormánya barbárabb mint az Iszlám állam,,.

Irán legfelsőbb vezetője utalt arra is, hogy amerikai kormányzati szinten már a választási kampányban is beszéltek arról, hogy ők hozták létre az Iszlám Államot. Sőt különböző amerikai csoportok, mint például a korábbi Blackwater, képezték ki a harcosait több közel-keleti országban.

Khamenei ajatollah szerint a legjobb bizonyítéka az Egyesült Államok zsarnokságának az, hogy több mint 70 éve közreműködik a palesztin nép elnyomásában, illetve támogatja is azt. És ezen kívül szerepet játszik Jemen népének elnyomásában és lemészárlásában. A helyzet az, hogy ezekben a kijelentésekben nem nagyon lehet hibás állítást találni, hiszen az amerikai kormány 70 éve támogatja az izraeli hadi gépezetet. És ami Jement illeti, az országot bombázó Öböl menti államokat, de elsősorban Szaúd Arábiát a nyugati kormányok (Egyesült Államok, Nagy Britannia) látják el bombákkal és tüzérségi lövedékekkel. Nem is beszélve azokról a fegyverekről, melyeket gyártani és forgalmazni se lehetne. Gondolok itt a különböző kazettás bombákra és a fehér foszforral töltött tüzérségi lövedékekre…. De hát a demokráciát csak így lehet terjeszteni…..

Az ajatollah kijelentette, hogy: ,,Az Egyesül Államok hivatalnokai úgy döntöttek, hogy a Nyugat-Ázsiai térségben eltörlik az ellenállást. Azonban mi felálltunk és kijelentettük, hogy nem hagyjuk ezt.,, ,,Ma teljes bizonyossággal kijelenthetjük a világ előtt, hogy az Egyesül Államok akart bizonyos dolgokat, ám nem tudta azokat megvalósítani. Mi viszont amiket akartuk és el akartunk érni, azokat sikeresen elértük és megvalósítottuk,,.

Irán ugyanis tényleg sok mindent megvalósított az utóbbi időben, főleg az ország védelmét érintő fejlesztések terén ért el sikereket. Az új légvédelmi rendszerek és a legutóbbi fejlesztésű iráni drónok jelentősen javítanak az ország védelmi képességein. A beszéddel kapcsolatba pedig várjuk.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑