Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2015. 02. 07.

Kilenc évvel ezelőtt szalafisták feldúlták Bejrút keresztény negyedeit

2015. 02. 07.

A libanoni keresztényeken álltak bosszút, mert a nyugati médiumok sértő karikatúrákat közöltek.

10359322_1534967936764857_9061046399624562590_n

Megrongált kereszt egy templom tetején

Bejrút 2006 február 5.-e vasárnap volt a keresztény libanoniak a családjukkal töltik a hétvégi napot. Szokás szerint az emberek készülődnek a vasárnapi misére amikor is hirtelen szalafista muszlimok ezrei ellepik a főváros keresztény negyedeit köztük a maroniták központját az Al-Ashrafiyeh negyedet.

A Dániában megjelent Mohamed prófétáról készül sértő karikatúrák miatt a muszlim világ minden országában tüntetésekkel reagáltak az emberek. Nem történt ez máshogy sem Libanonban. Viszont Bejrútban az amúgy is szélsőséges szalafisták jogot formáltak maguknak, hogy a város keresztény lakosain álljanak bosszút. Akkor vasárnap reggel több ezer iszlamista szunnita elözönlötte a maronita Al-Ashrafiyeh negyedet. Templomokat üzleteket autókat gyújtottak fel, és összecsaptak a kivezényelt biztonsági erőkkel.

Amikor a nyugati médiumok a demokrácia és a sajtószabadság nevében a muszlimokat sértő írásokat, karikatúrákat közölnek,rendszerint a többségében iszlámok lakta országokban a keresztény kisebbség fizet érte.

Napjainkban is hasonló bosszúhadjárat zajlik, most a Charlie Hebdo-s sértő karikatúrák miatt nigériai keresztények ezreit mészárolták le a vahabita Boko Haram terroristái. Pár elmebeteg újságíró gúnyos rajza miatt, emberek ezrei halnak meg. Elképesztő!!! Aki úgy gondolja, hogy a szólásszabadság onnan kezdődik, hogy vallásokat, közösségeket sértő rajzokat közöl, az vagy elmebeteg és szanatóriumban a helye, vagy nagyon is tudatánál van és szándékosan gerjeszt feszültséget vallások és kultúrák között.

A bosszúhadjáratok egyre agresszívabbak a 2006-os Al-Alshrafiyeh negyed ostroma egy intő jel volt a nyugati világnak, hogy tetteik következményekkel jár, és előbb vagy utóbb, de őket is elfogja érni a bosszú.a

A szalafisták feldúlják a keresztény negyedet:

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑