Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 09. 28.

Kína is belép a szíriai konfliktusba

2015. 09. 28.

Kínai hadihajók tartanak a szír partok felé, hogy támogassák a damaszkuszi vezetést a terrorizmus ellen harcban. – közölte a Sham Times.

Igor Morozov Oroszországi Föderáció Szövetségi Tanácsa

Igor Morozov az Oroszországi Föderáció Szövetségi Tanácsa, Nemzetközi Ügyek Bizottságának tagja megerősítette, hogy az orosz hadihajók mellé kínai tengeri flotta is érkezik a szíriai tengerpartokhoz, hogy egységeivel részt vegyen a közel-keleti országot megszálló terrorszervezetek elleni harcban.

Peking hadihajókat és repülőgép hordozókat küld, a Földközi tengerre ezzel megerősítette csatlakozását az általunk elkezdett katonai akcióhoz Szíriában. – mondta Morozov.

Az orosz politikus szerint egy erős szövetség van kialakulóban, mert a közeljövőben Irán, Irak és a libanoni Hezbollahal is közös egyeztetések kezdődnek el.

Morozov szerint idővel az Egyesült Államok is befogja látni, hogy a Moszkva által létrehozott terrorizmus elleni szövetség az életképesebb, mivel az együttműködik a damaszkuszi kormánnyal és olyan erőket von be a térségből, akik valódi megoldást akarnak.

Attól függetlenül, hogy Washington és Moszkva másképpen akarja megoldani a szíriai konfliktust, az Egyesült Államok csatlakozni fog az általunk létrehozott szövetséghez, hiszen az Amerika által létrehozott szövetség mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy életképtelen és impotens a terrorszervezetekkel szemben. – fejtette ki véleményét Morozov.

A kínai jelenlét a térségben még nagyobb aggodalmakat válthat ki az Egyesült Államok részéről. Szakértők szerint Kína belépése a szíriai konfliktusba Washington és Peking közötti küzdelem első felvonása, amiben Moszkva az utóbbi mellett foglal állást. A Szíriában zajló események a világ újra osztásának az első állomása.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑