Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 09. 24.

Kiszivárgott az Orosz-amerikai megállapodás egyik dokumentuma

2016. 09. 24.

A Szíriáról szóló egyezmény öt tűzszüneti dokumentuma közül egyet nyilvánosságra hozott az Associated Press. A dokumentum tartalmaz egy bekezdést, amely az úgynevezett “mérsékelt ellenzéki csoportok” elkülönüléséről szól a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezettől.

Az “Associeted Press” kiszivárogtatott egyet az öt dokumentum közül, amelyek a USA és Oroszország által Szíriával kapcsolatban létrehozott tűzszüneti megállapodást alkotják.

Oroszország ismételten arra szólított fel, hogy hozzák nyilvánosságra a tűzszüneti megállapodást, miközben az amerikai tisztségviselők ezzel nem értenek egyet – amellett érvelve, hogy az egyezményt titokban kell tartani.

Egy az “Associeted Press” által nyilvánosságra öt dokumentumból, amelyek a megállapodást alkotják ezt a címet kapta: “Az erőszak mérséklése, a hozzáférés helyreállítása és Közös Információs Központ létesítése”, ez a dokumentum tartalmaz egy bekezdést, amely az úgynevezett “mérsékelt ellenzéki csoportoknak” a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezettől történő elkülönülési kötelezettségét rögzíti.

A szöveg szerint:

“Az Oroszországi Föderáció és az Amerikai Egyesült Államok (a továbbiakban >a Felek<) közös erőfeszítéseket szándékoznak tenni, hogy stabilizálják a helyzetet Szíriában, különleges intézkedéseket foganatosítva Aleppo tartományban. Az ISIS terrorszervezet, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a “mérsékelt fegyveres ellenzék” által ellenőrzött területek elválasztása kulcsfontosságú marad, ahogy a “mérsékelt ellenzék erőinek” elkülönítése a Nuszra Fronttól.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑