Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 10. 15.

Kiszivárogtak az első képek az izraeli-emirátusi közös katonai bázisról

2020. 10. 15.

A jemeni Socotra-szigetén élő aktivisták kedden képeket tettek közzé a szigeten épülő közös katonai bázisról, melyet az Emirátusok és Izrael állam közösen épít.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Emirátusok hadseregének kíséretében izraeli és amerikai tisztek látogattak a jemeni Socotra-szigetre ahol az említett államok hadseregei közös katonai bázist létesítenének.

A helyi jemeni aktivisták elmondása szerint a két ország katonái jelentős károkat okoznak a mesés természeti környezettel rendelkező, és egyben nemzetközi védelem alatt álló Socotra-szigeten.

Az Emirátusok hadserege jelentős természeti károkat okozott a katonai létesítmények építése során.

Az öböl-menti arab monarchia még tavaly júniusban vette át az ellenőrzést a Socotra-sziget több stratégiai jelentőségű pontja felett, mint például a Ras Qttainan térsége, mely a sziget dél-nyugati részén található.

Továbbá ellenőrzésük alá vonták a közeli Samha és Abdulkari szigeteket, ezen kívül a Socotra szigeten található Jamjmah Maumi területet, valamint a Balabouda térségét, mely a sziget repülőtere mellett található. Ez az a terület, melyen közös bázist építenek az izraeli haditengerészettel.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Hodhod Yemen News Agency)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑