Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 07. 31.

Kiszorult az Iszlám Állam a Golán-fennsíkról (videók)

2018. 07. 31.

Július 30-án a Szíriai Arab Hadsereg és más kormánypárti egységek felszabadították Shadzsarah települést az ISIS terrorszervezet uralma alól Dél-Szíriában.

Shadzsarah volt az ISIS terroristák utolsó erőssége a Golán-fennsíktól keletre, az ISIS terrorszervezet fegyveresei jelenleg néhány kisebb faluban rejtőzködnek, amelyek körül nincs számottevő erődítés.

Az elmúlt pár napon a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei felszabadították Abdin, Szaiszun, Al-Awwam, Ajn Hamata, Abu Rakka, Abu Kharidzs és Al-Nafaa helységeket, valamint az Al-Nafaa duzzasztógátat és néhány más pontot.

A Szíriai Arab Hadsereg jelenleg zajló előretörése lehetővé teszi a damaszkuszi kormány számára, hogy teljesen ellenőrzése alá vonja az Izrael által megszállt Golán-fennsíkkal közös demarkációs vonalat.

A vahhabita terroristák legyőzése szintén lehetővé teszi a szíriai kormánycsapatoknak, hogy erőiket átcsoportosíthassák az ország más térségeibe, az ISIS terrorszervezet sejtjeinek megsemmisítésére Kelet-Szuwejdában vagy egy hadművelet indítására a külföldi csapatok és az Al-Kaida terrorszervezet és szövetségesei által megszállt Idleb tartományban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑