Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 08. 15.

Komoly veszteségeket okozott az Al-Kaidának a jemeni ellenállás

2020. 08. 15.

A jemeni hadsereg és az Ansarullah ellenálló mozgalom az utóbbi napokban egy hadműveletet hajtott végre az Al-Kaida alakulatai ellen Bayda kormányzóság területén Jemen középső részén. Az terroristák 12 embert veszítettek az akció során. Az elesettek között van az Al-Kaida egyik vezetője is.

A jemeni törzsi források szerint a jemeni ellenállás rajtaütése során elesett Abu Hafs Al-Pakistani is, aki az Al-Kaida jemeni csoportjánál az utánpótlásért felelős parancsnok volt. Az akcióban vele együtt elesett Abu Surimah is, aki az Al-Kaida ,,Qurayshiya,, körzeti parancsnoka, azaz ,,emírje,, volt.

A két parancsnok a Qaifa körzetében zajló ütközetben halt meg. Kedden a jemeni hadsereg elfoglalta az Al-Kaida és az Iszlám Állam pozícióit Al-Zaher körzetében is.

A művelet során a jemeni ellenállás elfoglalta Aqabat Zaaj, és Jawf Al-Nejfa településeket is Qaifa körzet keleti részén és ezzel elvágták az Al-Kaida Maarib kormányzóságból érkező utánpótlási vonalát.

A jemeni ellenállás és a jemeni hadsereg műveleteit azonban hátráltatták az Egyesült Államok által támogatott szaúdi katonai koalíció légitámadásai, melyek a terroristák visszavonulását fedezték.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑