Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2016. 01. 12.

Kórházakra támadtak Jemenben

2016. 01. 12.

Az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet kórházát érte találat Jemenben. Ez már a harmadik olyan kórház, amelyet támadás ért.

Négyen meghaltak, tízen megsebesültek a razehi egészségügyi központban, Jemen északi részén, Szada tartományban. Az áldozatok száma nőhet, mert egyelőre nem tudni, van-e bárki a romok alatt – írta az Euronews.

A segélyszervezet három munkatársa is megsérült, ketten válságos állapotban vannak. Az orvosok szerint a támadás szándékos volt, mivel a szervezet rendszeresen megküldi az intézményeinek GPS koordinátáit.

Az Arab-félsziget délnyugati szélén fekvő Jemenben tavaly márciusban indult meg a szaúdi vezetésű koalíció agressziója. A vahabita királyság célja, hogy visszaállítsa a Rijádhoz hű Mansour Al-Hadi leváltott és Szaúd-Arábiába szökött elnök hatalmát. Al-Hadi ellen a jemeni nép lázadt fel, akikhez csatlakoztak a síita Húszik Mozgalma illetve az arab tavasz hullámaként 2011-ben lemondott szunnita jemeni elnök Ali Abdullah Salehhoz hű erők. Később a jemeni hadsereg és a nép mellé állt.

Az ENSZ és a segélyszervezetek humanitárius katasztrófát jelentettek hónapokkal ezelőtt. Azt mondják, rászorulók millióit el sem érik a harcok közepette Jemenben.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑