Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2015. 06. 20.

Köszönjük Lizzy!

2015. 06. 20.

Egy brit újságírónő megrázó vallomása a NATO líbiai hadműveletéről.

Lizzy Phelan brit újságírónő és aktivista a Stop The War békemozgalom ülésén beszámolt a Líbiában átélt tapasztalatairól. A Kaddhafi rendszer megdöntéséért indított NATO agresszió idején Phelan Tripoliban tartózkodott, ahol végig kísérte a líbiai nép szenvedését és az ország értelmetlen pusztítását.

Phelan szerint a nyugati világ médiumai a mai napig hazug képet mutat a négy évvel ezelőtti NATO támadásokról, amelynek látszólagos célja a demokrácia honosítása volt az észak-afrikai országban.

Mára már a vak is látja a valós szándékokat, amik a kezdetben is motiválták az USA vezette és több arab állam által aktívan támogatott katonai agressziót.

Több mint négy év, hogy a „demokrácia” megvetette a lábát Líbiában, aminek az eredménye, hogy az ország teljes anarchiába süllyedt. Ma legalább két kormánya van az országnak, amiket a nyugati államok egyaránt elismernek annak függvényében, hogy ép melyik kormány által ellenőrzött területből akarnak gazdasági előnyöket teremteni. Ezen felül kis királyként tábornokok önhatalmúlag szakítottak ki egy-egy darab területet és több terrorszervezet is, így az Iszlám Állam nevű szélsőséges vahabita szervezetnek is sikerült több várost is a hatalmába kaparintani.

Bár Lizzy Phelan beszámolóját több mint két éve közölte, az aktualitásából nem veszített. Ezért is gondoltuk úgy, hogy megosszuk olvasóinkkal.

A felvétel angol nyelvű, főként azoknak ajánljuk a figyelmébe, akik a mai napig is még abban a hitben élnek, hogy a Közel-Keleten végigsöprő  „arab tavasz” a népek felszabadításáról szólt, és nem az országok, nemzetek tönkretételéről és újbóli gyarmatosításáról.

Megjegyzés: A képen Lizzy Phelan látható önkéntes líbiai nőkkel, akik fegyvert ragadtak és végsőkig védelmezték Tripolit.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑